«Καζάνι» που βράζει η Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση και πορείες των κατοίκων: «Σταματήστε το lockdown εδώ και τώρα»

Σε «καζάνι που βράζει» έχει μετατραπεί ο Εύοσμος, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία από κατοίκους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την παράταση του lockdown στην περιοχή έως τις 8 Μαρτίου.

Οι πορείες με δύο διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις κατά των μέτρων του lockdown υπάρχουν για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ήταν για τις 10.30 στην πλατεία Ευόσμου.

Το δεύτερο αφορά σε συγκέντρωση στις 4 το μεσημέρι στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι πολίτες, όπως αναφέρει το thestival.gr, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, ενώ κατευθύνθηκαν και προς το Κορδελιό περιφρουρούμενοι από δυνάμεις των ΜΑΤ..

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της περιοχής ζητούν να αρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα υπό την αυστηρή επιτήρηση των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Επίσης, ζητούν την ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, άμεσα μέτρα προστασίας με συνεχή και επαναλαμβανόμενα covid test, καθώς και ενίσχυση του συγκοινωνιακού δικτύου της περιοχής ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More