Κλιμακώνει η Τουρκία – Σε ύψος 180μ. πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο πέταξαν τουρκικά F-16 – Παρενόχλησαν ελικόπτερο

Σήμερα, στις 14:50, η Τουρκία έστειλε δυο F-16 της να πετάξουν σε ύψος 180 μέτρων (500 ποδιών) πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο, κλιμακώνοντας κι άλλο την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αυτό είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν έχουν ξανακάνει μέχρι στιγμής καθώς οι υπερπτήσεις τους μέχρι στιγμής «περιορίζονταν» πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο επιτηρούσε τα σύνορα για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Η προκλητική ενέργεια των τουρκικών μαχητικών αποτελεί σημαντική ποιοτική κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας, δεδομένου ότι τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην πτήση των πολύ πιο αργών ελικοπτέρων που κινδυνεύουν να τεθούν εκτός παραμέτρων πτήσης.

Τουρκικα μαχητικά πέταξαν και πάνω από τα νησιά Καλογηροι, τα οποία βρίσκονται στη μέση του Αιγαίου.

Η Άγκυρα δεν δείχνει καμία διάθεση να αποκλιμακώσει την ένταση, αφού βλέπει πως η Ελλάδα δεν αντιδράει και οι σύμμαχοι περιορίζονται σε «λεκτική» υποστήριξη.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ΣΤΙΣ 14:50, ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Β. ΕΒΡΟΥ ΣΕ ΥΨΟΣ ΑΠΟ 10.000 ΕΩΣ 500 ΠΟΔΙΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΣΤΙΣ 15:27, ΑΛΛΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΤΑ 26.000 ΠΟΔΙΑ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More