Κύπρος: Απαγορεύονται μούσια, σκουλαρίκια, μακιγιάζ και μακριά νύχια στα σχολεία.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην Κύπρο, ειδική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας , με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, καταρτίζει έναν “κατάλογο” με τα όσα δεν θα επιτρέπονται εντός των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι -υπό μελέτη- απαγορεύσεις αφορούν τόσο την εμφάνιση των αγοριών, όσο και των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα: Για τα αγόρια, το σχέδιο περιλαμβάνει απαγόρευση για το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα. Όσον αφορά τα κορίτσια θα απαγορεύονται το μακιγιάζ, οι ανταύγειες, τα μακριά, βαμμένα νύχια, τα στενά παντελόνια και τα κολάν.
«Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία.
Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης στον alphanews.

Την ίδια ώρα στα «απαγορευμένα αντικείμενα» εντός των σχολείων μελετάται να μπουν και οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smarthphones και τα τάμπλετ.

1 Comment
  1. Ζορρό says

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μία απόφαση σε σωστή βάση! Και εις ανώτερα (αφού εδώ και 40 χρόνια κατεβαίνατε προς τα κατώτερα!!!). Μήποτε και δούμε Αρρένων και Θηλεών χωριστά που είναι αναγκαίο για την σεξουαλική υγεία των παιδιών και μετέπειτα σεξουαλική συμπεριφορά καθώς θα γίνουν νέοι άνδρες και νέες γυναίκες. Μήποτε λέω… Ρομαντικός είμαι? Ουχί! Κοινωνικός ορθολογιστής και Χριστιανός.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More