Μας «κλειδώνουν» μέσα και την Καθαρά Δευτέρα: Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός Δήμου – Χαρταετός από το… μπαλκόνι!

Επιμένει η κυβέρνηση στο «σκληρό» και αναποτελεσματικό lcckdown ανακοινώνοντας νέα παράταση για όλη την Ελλάδα έως τις 22 Μαρτίου, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα “κλειδώνει» τον κόσμο στα σπίτια του απαγορεύοντας όλες τις μετακινήσεις εκτός Δήμου.

Για Καθαρά Δευτέρα:

-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές

-Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ επιτρέπονται μόνο στην περιοχή κατοικίας

-Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου, μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.

-Το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν!

Δηλαδή ποιοι κανόνες ισχύουν για πέταγμα χαρταετού; Μόνο περιορισμούς για μέγιστη ταχύτητα, επιχειρησιακό ύψος και εμβέλεια του πετάγματος δεν έδωσαν.

-Ισχύει… “κανονικά” η αντικανονική απαγόρευση κυκλοφορίας, με μόνη διαφορά ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.

Στο «κόκκινο», σύμφωνα με την κλίμακα της κυβέρνησης. παραμένουν οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο μπαίνουν έως και τις 22 Μαρτίου μπαίνουν στο «κόκκινο» και οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Πιο ειδικά ο Ν.Χαρδαλιάς ανέφερε:

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό, τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρτατετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Παράλληλα ο υφυπουργός ανέφερε ότι κλείνουν και όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More