Με πυρά οι Άνδρες του Λ/Σ …Ακινητοποίησαν το Τουρκικό Ταχύπλοο μισό μίλι από το Καστελόριζο!!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυκτα την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 όταν το πλωτό σκάφο του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

το ταχύπλοο σκάφος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από το Καστελλόριζο.

Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο πλωτό σκάφος κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβάτες του ταχύπλοου να σταματήσουν όμως εκείνοι αγνόησαν τις εντολές.
Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια κινήθηκε επικίνδυνα και αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος!

Τότε οι λιμενικοί έριξαν βολές σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες Τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο Τούρκοι που επίσης δεν φέρουν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και χθες το μεσημέρι προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr Οι δύο Τούρκοι κρατούνται προκειμένου σήμερα να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου για τα όσα τους καταλογίζονται.

Κοινοποιήστε:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More