Μόσχα: «Οι Τσέχοι απόκρυψαν πληροφορίες για πραξικόπημα στη Λευκορωσία» – Σχέδια των ΗΠΑ για αναταραχή;

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, άφησε αιχμές για τ’ ότι η Τσεχία προσπάθησε να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά πιθανό πραξικόπημα στη Λευκορωσία.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Λευκορωσίας εξάρθρωσαν σχέδιο για τη δολοφονία του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες! Μάλιστα η δολοφονία ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μάη, ημέρα που οι Σοβιετικοί και οι σύμμαχοί τους νίκησαν τους Ναζί. Το σχέδιο περιελάμβανε επίσης εξόντωση συμμάχων του.

Υπηρεσίες των ΗΠΑ μαζί με Λευκορώσους εμιγκρέδες οργάνωσαν μαζί με τις πολωνικές μυστικές υπηρεσίες την εξόντωσή του για να προκαλέσουν ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης και δημιουργίας μιας νέας Ουκρανίας.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σε σχετικές δηλώσεις στο Rossiya 1 ανέφερε: «Υπάρχει ένα απόλυτο συναίσθημα -και υποστηρίζεται από πραγματικό υλικό- ότι στον χώρο πληροφοριών, κυρίως στον δυτικό, οι Δυτικοί μας εταίροι έπρεπε να πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο για να παρακάμψουν τη σημασία και τη σχετικότητα ων πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν τόσο από το Ρωσική Ομοσπονδία όσο και από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας αναφορικά με ένα σχέδιο συνταγματικού πραξικοπήματος (στη Λευκορωσία)».

Ακόμα, η ίδια είπε: «Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή με οποιοδήποτε κόστος είναι απαραίτητο να αποσπάσουμε την προσοχή από πραγματικά στοιχεία. Όλα όσα δημοσιεύθηκαν τόσο από τις ρωσικές αρμόδιες Αρχές όσο και από τις σχετικές δομές της Λευκορωσίας, και από τις δηλώσεις του Προέδρου της, βασίστηκαν σε γεγονότα. Έπρεπε να μπλοκαριστούν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε, το Σάββατο (17/04), τη σύλληψη μιας ομάδας ανθρώπων που προετοίμαζε ένα σχέδιο εναντίον της ζωής του, αλλά και των παιδιών του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτό το σχέδιο.

Χαρακτηριστικά, με βάση τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Λευκορωσίας Ιβάν Τερτέλ, τα μέλη της ομάδας που συνελήφθησαν, επεξεργάστηκαν και άρχισαν την πρακτική εφαρμογή ενός σχεδίου για την εξάλειψη του Αλεξάντερ Λουκασένκο και των μελών της οικογένειάς του και για την οργάνωση ένοπλης εξέγερσης με στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Ταυτόχρονα, η εν λόγω ομάδα περιλάμβανε τόσο πολίτες της Λευκορωσίας όσο και αλλοδαπούς.

Επισημαίνεται ότι ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι οι Αρχές υποπτεύονται πως οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Βρμπέτιτσε το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Γιαν Χάμασεκ είπε την Κυριακή (18/04) ότι 18 Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από τη χώρα και πρέπει να φύγουν εντός 48 ωρών.
Μάλιστα, η Αστυνομία της Τσεχίας αναζητά ως καταζητούμενους δύο Ρώσους υπηκόους, τον Αλεξάντερ Πετρόφ και τον Ρουσλάν Μποσίροφ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More