Μόσιαλος: Oσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν σοβαρό πρόβλημα

Σε ανάρτησή του αναφέρεται στην νέα παραλλαγή αυτή του ιού και μιλά για την βαρύνουσα σημασία του εμβολιασμου
Αυστηρή προειδοποίηση του καθηγητή για την Πολιτική της Υγείας, Ηλία Μόσιαλου για την ινδική μετάλλαξη και τη σημασία του εμβολιασμού.

«Καμπανάκι» κρούει για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού ο καθηγητής για την Πολιτική της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος,

Σε ανάρτησή του αναφέρεται στην νέα παραλλαγή αυτή του ιού και μιλά για την βαρύνουσα σημασία του εμβολιασμου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει πως τις επόμενες εβδομάδες όλα δείχνουν ότι η νέα ινδική παραλλαγή του θα επικρατήσει στη Μεγάλη Βρετανία.

«Αν όντως πρόκειται για στέλεχος κατά 50% πιο μολυσματικό από το κυκλοφορούν βρετανικό (Kent), αυτό θα έχει επιπτώσεις στην επίτευξη της ανοσίας στην κοινότητα”» σημειώνει.

Προσθέτει δε πως στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, που δεν υπήρξε τόσο μεγάλη έκθεση στον ιό όσο στη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο να πετύχουμε ανοσία της τάξης του 80-85% αν δεν έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 80% τουλάχιστον των ενηλίκων και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμβόλα δεν είναι 100% αποτελεσματικά.

«Επομένως χρειάζεται προσοχή μέχρι να πετυχούμε μεγάλα ποσοστά εμβολιασμου στη χώρα μας. Το πρόβλημα δεν θα το έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εμβολιασμένων. Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν αναπτύξουν ανοσία μετά τον εμβολιασμό και τα παιδιά».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More