Μουσάτε Τούρκε που πιάνεις τα μαλλιά σου όπως τα δικά μου, επίτρεψέ μου να σου πω δυό κουβέντες

Ο Τούρκος ηθοποιός Τζαν Γιαμάν (που είναι στην Ελλάδα για την προώθηση της σειράς Φτερωτός Θεός), έδωσε εξηγήσεις για μία φωτογραφία του με φόντο την ελληνική σημαία, στον βράχο της Ακρόπολης.

Στην εκπομπή του Μουτσινά δήλωσε: «Πρέπει να έχετε τρελαθεί, αν νομίζετε ότι έκανα κάποια κακή κίνηση», είπε μέσω διερμηνέα ο ηθοποιός και πρόσθεσε. «Στη σειρά, αυτές τις κινήσεις τις κάνει συχνά ο χαρακτήρας, κι αν με δεις στη σειρά θα το παρατηρήσεις».

Ακολουθεί το κείμενο του Άρτζυ Γεωργακόπουλου από το FB του:

Μουσάτε Τούρκε, που πιάνεις τα μαλλιά σου, όπως εγώ τα δικά μου, όταν έχω Εφετείο (ντάξει, ΑΜΑ έχω) επίτρεψέ μου να σου πω δυό κουβέντες, γιατί είμαι και μεγαλύτερος και – ίσως- να σηκώνω πιο πολλά κιλά δικέφαλους, απ’ ό,τι εσύ.

Εκεί χάμου που μας έδειξες κωλοδάχτυλο, μάνα μου, είναι ο Παρθενώνας.

Για να φτάσει να φτιαχτεί ο Παρθενώνας, προηγήθηκαν κάποιοι εξαιρετικοί Έλληνες, που έμεναν κει χάμου που μένετε σεις τώρα.

Στην Ιωνία.

Επειδή καταλαβαίνω ότι το δύσκολο πρόγραμμα των φωτογραφίσεων δεν σου αφήνει χρόνο να ανοίξεις κανά βιβλίο, επίτρεψέ μου να σου πω δυό πράματα, εν τάχει.

Όταν ο Θαλής, από τη Μίλητο, προέβλεπε με επιστημονική ακρίβεια πότε θα γίνει έκλειψη ηλίου, τον 6ο αιώνα προ Χριστού, εσείς, μάνα μου, ούτε που ξέρατε πού πέφτει η Μίλητος στο GPS.

Όταν ο Αναξίμανδρος, από τη Μίλητο, τον 6ο αιώνα προ Χριστού, πιθανολογούσε ότι η γη γυρίζει γύρω από το κέντρο του Σύμπαντος, σεις, μάνα μου, δεν μπορούσατε να γυρίσετε ούτε γύρω από το καβλί σας.

Όταν ο Ηράκλειτος υπολόγιζε τις φάσεις της σελήνης, σεις, μάνα μου, δεν ξέρατε ούτε να πείτε στη γίδα που σας αρνιόταν κώλο “τι φάση;;…”

Για την ακρίβεια, μουσάτε Τούρκε μου, όταν ζούσαν όλοι αυτοί και κείνοι που φτιάξανε το Ναό που σε πήγανε σήμερα, σεις, ως Φυλή, δεν ήσασταν ούτε αρχιδότριχα των Πάρθων ή των Αχαιμενιδών.

Σεις, μάνα μου – και στο λέω, γιατί, από την πολλή τροχαλία στο γυμναστήριο, καταλαβαίνω ότι ούτε τη δική σας ιστορία δεν έχεις χρόνο να κοιτάξεις, διαγώνια- ΕΙΣΤΕ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ, από την Κεντρική Ασία, απόγονοι των Σελτζούκων, που σας πήρε ο Άρπ Ασλάν και σας κατέβασε στο Μαντζικέρτ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, από τους προαναφερθέντες Ίωνες και να συχωράτε που στην Πόλη μισούσανε το Ρωμανό το Διογένη πιο πολύ από του λόγου σας, αλλιώς πίσω από τον Καύκασο θα ήσασταν ακόμα.

Σεις, μάνα μου, είστε απόγονοι των Οθωμανών του Οσμάν, που μάζεψε νομάδες της στέπας, από την Κεντρική Ασία, το 13ο αιώνα, με το σύνθημα “θέτε να πηδάμε προβατίνες;;;”, σεις του απαντήσατε “όχι!!!” και κείνος ματαπάντησε “ε, ΑΠΟ ΚΕΙ έχει γυναίκες…” και έδειξε προς το Βυζάντιο της Μικράς Ασίας.

Μουσάτε Τούρκε μου, που πιάνεις το μαλλί σου, όπως εγώ το δικό μου, όταν η σύντροφός μου θέλει στοματικό, μετά το Εφετείο (νταξ, ΑΜΑ έχω, σύντροφο) δεν τα λέω τούτα, για να σε πικάρω.

Τα λέω, μήπως καταλάβεις ότι εκεί που έβγαλες κωλοδάχτυλο έχουνε περπατήσει ΠΟΛΥ πιο σημαντικοί άνθρωποι από όλο σου το σόϊ, είκοσι γενιές πίσω.

Βάλ΄το , λοιπόν, στον κώλο σου, μήπως εντοπίσεις τις επόμενες φάσεις της ημι-σελήνου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More