Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Τρίζουν τα κόκαλα του Σταύρου Νιάρχου!

Αυτό και αν είναι κατάντια! Τα πάλαι ποτέ κραταιά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. – ΕΝΑΕ), που είχε αποκτήσει και αναπτύξει ο Σταύρος Νιάρχος στα τέλη της δεκαετίας του 1950, πωλούνται αντί πινακίου φακής αφού κατάντησαν παλιοσίδερα.

Το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα προσελκύει διάφορους τυχάρπαστους, εκτός από έναν – δύο σοβαρούς υποψηφίους, οι οποίοι μάλλον δεν ξέρουν πού πάνε να μπλέξουν. Χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε ότι θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» ο ένας από τους δύο ισχυρούς υποψηφίους δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή, δύο ημέρες προ της κατάθεσης προσφοράς!

Είναι άραγε ο ίδιος που δήλωνε ότι θα δημιουργήσει «cluster» (σύμπλεγμα) ναυπηγείων στην Ελλάδα; Ισχύουν άραγε οι πληροφορίες ότι περιφέρεται εδώ και ημέρες στο υπουργείο Αμυνας και παρακαλεί να του διαγράψουν (αυτό και εάν είναι σκάνδαλο, αν γίνει) 200.000.000 ευρώ οφειλών που έχει άλλο ναυπηγείο που θέλει να αγοράσει;
Πρόκειται για ακόμα ένα πουλέν του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά άνευ αρμοδιοτήτων, Άδωνη Γεωργιάδη. Κρίμα, τόσες φωτογραφίσεις είχαν κάνει!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More