Νέα απόπειρα των Τούρκων για ένταση στο Αιγαίο – Άγκυρα: «Σκάφος του ΛΣ άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους»

Σε νέα σκηνοθετημένα επεισόδια προχωρά η Άγκυρα προκειμένου να διατηρήσει το κλίμα έντασης τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ότι «μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρχει πάλι μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα», τα τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ ανακάλυψαν επεισόδιο στο Αιγαίο με ελληνικό περιπολικό σκάφος του λς να ανοίγει πυρ κατά τουρκικού σκάφους.

Όπως αναφέρεται το συμβάν έγινε το βράδυ της Πέμπτης όταν σκάφος του ΛΣ άνοιξε πυρ κατά τουρκικού γιοτ το οποίο είχε αποπλεύσει από το Didim απέναντι περίπου μεταξύ λειψών και Λέρου με προορισμό νοτιότερα το Φετίγιε ή Μάκρη που βρίσκεται στο ύψος της Ρόδου.

Όπως ανέφερε ο καπετάνιος του τουρκικού γιότ Ferhat Koray οι άνδρες του ΛΣ άνοιξαν πυρ στον αέρα και στη συνέχεια μέσω ασυρμάτου τους ανάγκασαν να σταματήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

“Ο καπετάνιος, ο οποίος εξήγησε ότι έδωσε πληροφορίες στην τουρκική ακτοφυλακή μετά την παρενόχληση, συνέχισε ως εξής:

“Εν τω μεταξύ, έδωσα ξανά πληροφορίες στην τουρκική ακτοφυλακή. Με ρώτησαν το όνομά μου και αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος”, καταλήγει το προπαγανδιστικό δημοσίευμα.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιες είναι οι επιδιώξεις της αναθεωρητικής Τουρκίας και ποιος είναι ο μεγάλος στης στόχος, δηλαδή η Ελλάδα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More