Νέα επεισόδια στη Μόρια: Αφγανοί έκλεισαν το δρόμο – Ζητούν ηλεκτρικό ρεύμα και εγκατάσταση στην ενδοχώρα

Νέα ένταση σήμερα στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στο ΚΕΦΑ Μόριας, από Αφγανούς οι οποίοι θέλουν να φύγουν από τη νησί προκειμένου να εγκατασταθούν στην περίφημη ενδοχώρα.

Με πρόσχημα τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Αφγανοί κατέλαβαν το μεσημέρι την είσοδο του ΚΕΦΑ και έκλεισαν τον δρόμο, με αίτημα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή όπου υπάρχουν σκηνές, αλλά είναι άγνωστο εάν αυτές οι σκηνές είναι εντός του ΚΕΦΑ ή έξω από αυτό.

Με επέμβαση της Αστυνομίας και μετά από διαπραγματεύσεις η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Η Λέσβος εδώ και δύο ημέρες πλήττεται από την σφοδρή κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.

Παρά όμως τις διαδηλώσεις από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι έρχονται στη χώρα με το έτσι θέλω και εγκαθίστανται, οι αφίξεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 400 άτομα έφτασαν μόνο στις 6 Ιανουαρίου στην Λέσβο σε μια κατάσταση η οποία έχει ξεπεράσει και αυτά τα όρια της φαρσοκωμωδίας.

Από αυτά:

1. Καρά Τεπέ, 41 άτομα

2. Καρά Τεπέ, 52 άτομα

3. Σκάλα Συκαμιάς, 55 άτομα

4. Πλωμάρι, 38 άτομα

5. Βαριά, 39 άτομα

6. Πλωμάρι, 49 άτομα

7. Εφταλού, 33 άτομα

8. Αεροδρόμιο, 43 άτομα

9. Καρά Τεπέ, 44 άτομα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται το αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΙΚΑΡΙΑ» προκειμένου να φιλοξενήσει «ευάλωτους αιτούντες» από τον καταυλισμό της Μόριας, όπως αυτούς που κλείνουν τους δρόμους, απαιτώντας να φύγουν για την… ενδοχώρα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More