Νέο “χτύπημα” από τον Μανώλη Δερμιτζάκη: «Εστίαση και μετακινήσεις έπρεπε να είχαν ανοίξει – Καλύτερο το Πάσχα στο χωριό»

Την άποψη ότι τόσο οι μετακινήσεις όσο και η εστίαση έπρεπε να έχουν ανοίξει γρηγορότερα εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη του δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους.

Το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%
Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «οι γιατροί μετρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν αποδέχονται αμφισβήτησης και στη συνέχεια κάνουν την εκτίμηση τους».
Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με όσους κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, εξηγώντας ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά.

«Το ζητούμενο» είπε, «είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού», τονίζοντας πως τα εμβόλια, είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορωνοϊού, όντας απολύτως ασφαλή.
«Έπρεπε να έχουν ανοίξει εστίαση και μετακινήσεις»

Αναφορικά με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα.

Ως παράδειγμα έφερε τις μετακινήσεις, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο να επιτρέψουμε στους κατοίκους των αστικών κέντρων να μετακινηθούν για το Πάσχα, αφού εκεί θα συγχρωτιζόντουσαν σε μεγαλύτερους και πιο ανοιχτούς χώρους.

Ίδια είναι η άποψή του και για την εστίαση αναφέροντας πως σκοπός είναι να μην βλέπουμε τις επικίνδυνες εικόνες με τα κορωνοπάρτι και να δοθεί κυρίως στους νέους, η δυνατότητα να πιουν το ποτό τους σε ένα κατάστημα όπου θα τηρούνται οι κανόνες.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More