Νέο κλίμα «τρομοκρατίας» με επανεμφάνιση Σ.Τσιόδρα-Ν.Σύψα: Επιστρέφουν οι μάσκες – Στο τραπέζι και τα τοπικά lockdown

Καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες ένα νέο κλίμα «τρομοκρατίας» το οποίο θυμίζει αρκετά την περσινή Άνοιξη, με τους «ειδικούς» και την κυβέρνηση να κινδυνολογούν και να εμφανίζουν τα πιο μαύρα σενάρια σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα.

Μάλιστα χθες είδαμε τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Σύψα μετά από πολλούς μήνες, η επανεμφάνιση των δύο «αρχιερέων» της λογικής των lockdown μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς συνοδεύτηκε με προειδοποιήσεις για επιστροφή της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και για τοπικά lockdown, ο Ν.Σύψας βέβαια αναφέρθηκε ακόμα και σε οριζόντια lockdown.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, παρά τους εμβολιασμούς και τον καύσωνα. Δείτε παρακάτω την σύγκριση των κρουσμάτων της Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή (02.07.2021): 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα
Σάββατο (03.07.2021): 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
Κυριακή (04.07.2021): 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
Έτσι, η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και η μείωση της εμβολιαστικής ροής έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση στο να εξετάζει αρκετά σενάρια.

Έτσι, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και να εφαρμοστούν τοπικά lockdown στις περιοχές, όπου θα παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι την περασμένη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 75%.

Οι περιοχές που είναι… πίσω στους εμβολιασμούς

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα, και εμβόλια και ραντεβού.

Η περιφέρεια που κατέχει τα πρωτεία στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση είναι τα Ιόνια Νησιά με 55% του πληθυσμού και ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο με 52% και η Αττική με 51%.

Στον αντίποδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο βρίσκονται αρκετά πίσω, καθώς έχει εμβολιαστεί με μία δόση μόλις το 39% του πληθυσμού.

Στα Ιόνιο βρίσκεται και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, καθώς τις έχει λάβει το 47%. Στο Νότιο Αιγαίο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία το 39%. Στη Στερεά Ελλάδα έχει κάνει και τις δύο δόσεις το 31%, ενώ έχει εμβολιαστεί το 32% του πληθυσμού σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Πελοπόννησο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More