Νέο μεγάλο κοίτασμα φ.α. ανακοίνωσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν – «Εντοπίσαμε 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου»

Το είπε και το έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε υποσχεθεί να δώσει «καλά νέα» την Παρασκευή από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως μετέδιδε το Bloomberg εχθές «Η Τουρκία ανακάλυψε νέο μεγάλο κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Τα αρχικά δεδομένα από το κοίτασμα Amasra-1, δείχνουν μια μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα».

O Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα και μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του λιμανιού και του κέντρου διανομής φ.α. στην πόλη Ζονγκουλντάκ ανακοίνωσε πως η Τουρκία εντόπισε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως είπε ο Ερντογάν «ανακαλύψαμε 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα».

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2020, είχε ανακοινωθεί πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ βρήκε κοίτασμα 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1»

Το νέο λιμάνι με την ονομασία «Φίλιος» αποτελεί σύμφωνα με την Άγκυρα ένα τεράστιο έργο logistics, νέο κέντρο του περιφερειακού θαλάσσιου εμπορίου και τεράστια βάση φυσικού αερίου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της. «H Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που η δύναμη της και οι ευθύνες της δεν θα περιορίζονται εντός των συνόρων της. Θα χτίζει τις γέφυρες από το παρελθόν στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σε ένα παράλληλο σύμπαν, για την Ντόρα Μπακογιάννη το θέμα των υδρογονανθράκων είναι χαμηλά στην ατζέντα όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της μέσα στην εβδομάδα, αφού κινούμαστε πλέον σε διαφορετικές πηγές ενέργειας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More