Νυχθημερόν τα «Παιδιά του Στρατού» στο πλευρό των Κατοίκων στην Περιοχή των Σεισμών ! (φωτό & video)

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Στρατός έσωσε την κατάσταση από τις πρώτες ώρες και συνεχίζει στην πληγείσα περιοχή στήνοντας Σκηνές και μοιράζοντας Φαγητό , νερό σε όλα τα χωριά του Κάμπου …με υποδειγματικό τρόπο!

Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζοντας τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις:

Συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο που συγκροτήθηκε σε χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ, στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της.

Ταυτόχρονα έχει διατεθεί προσωπικό για την λειτουργία του και σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της ΓΓΠΠ με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνεχίζει να διαθέτει προσωπικό και των τριών Κλάδων, το οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην στέγαση (για την τοποθέτηση σκηνών) και την φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

Παρέχει μερίδες φαγητού για σίτιση στα χ. Δαμάσι, χ. Ζάρκος, και στο Δήμο Τυρνάβου.

Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στις εν λόγω περιοχές, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς σκηνικό υλικό και εφόδια στις περιοχές χ. Δαμάσι,, χ. Πραιτώρι,, χ. Ζάρκος (Δ. Φαρκαδώνας), Δήμο Τυρνάβου, Δήμο Ελασσόνας, και χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς για άμεση συνδρομή εφόσον απαιτηθεί.

Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.

Τη συνδρομή του Στρατού καλύπτουν και τοπικές Ιστοσελίδες με θετικότατα Σχόλια ,τόσο για την άμεση συνδρομή όσο και την οργάνωση ,που η επιχείρηση συνδρομής, εξελίχθηκε ταυτόχρονα και υποδειγματικά !!!


Αλλά και τις ευχές ειδικά των ηλικιωμένων κατοίκων των περιοχών στα Παιδιά του Στρατού όπως τους λένε .που είχαν & έχουν το Στρατό πολύ ψηλά στην Καρδιά τους

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More