Ο Αιγύπτιος “Ελαιοχρωματιστής” και το …Κύκλωμα των Κατασκόπων

Συνελήφθη στην Κω 43χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται για διακίνηση vip λαθρμεταναστών από Συρία και κατασκοπεία – Εμπαινε ως ελαιοχρωματιστής σε στρατιωτικές βάσεις και κατέγραφε τα πάντα – Δίκτυο – «Λερναία Ύδρα» εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό

Ήταν πέντε μήνες πριν. Ένας τυχαίος έλεγχος τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου στο λιμάνι της Κω, σε πέντε Σύρους πάνω στους οποίους βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά διαβατήρια ανοίγει τον δρόμο στις αρχές για να φθάσουν σε μια εγκληματική οργάνωση που μεταφέρει κυρίως από τη Συρία, VIP λαθρομετανάστες με γρήγορα φουσκωτά, έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στο κύκλωμα, εμπλέκονται μια γνωστή ιδιοκτήτρια μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί, τέσσερις Έλληνες, ένας Τούρκος σύνδεσμός με τα κυκλώματα της απέναντι όχθης, ένας Παλαιστίνιος και ένας Μαροκινός.

Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση έχει στήσει ένα δίκτυο που όπως λένε, κάνει στοχευμένες μετακινήσεις που τροφοδοτεί τους VIP μετανάστες με πλαστά έγγραφα, από την Κω στην Αθήνα και από εκεί στο εξωτερικό.

Δέκα ημέρες αργότερα στις 16 Νοεμβρίου, συλλαμβάνεται με κινηματογραφικό τρόπο και ένας 28χρονος Σύρος στη μαρίνα της Κω ο οποίος είχε ένα περίεργο ρόλο.

Ο νεαρός, κατέγραφε και συγκέντρωνε πληροφορίες για τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λιμενικού, έφτιαχνε χάρτες και κατηύθυνε τα φουσκωτά με τους VIP μετανάστες για να μην πέσουν στα δίχτυα των διωκτών τους.

Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που τους έπαιρνε από τη θάλασσα, τους οδηγούσε στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια στο λιμάνι για να πάρουν το πλοίο για τον Πειραιά.

Ενδιάμεσα, ο 30χρονος Παλαιστίνιος τους εφοδίαζε με πλαστά διαβατήρια για να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και να φύγουν στη συνέχεια από τη χώρα.

Η υπόθεση λαμβάνει πλέον άλλες διαστάσεις. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί μαζί με έναν 36χρονο Λιβανέζο – ηγετικό στέλεχος της ομάδας κατηγορούνται για κατασκοπεία και προφυλακίζονται.

Όμως η έρευνα δεν σταματά. Ενημερώνεται η ΕΥΠ, η Europol καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το κύκλωμα δρα και στην Ρόδο και λίγες ημέρες αργότερα, συλλαμβάνονται και άλλα άτομα ενώ εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για έξι αλλοδαπούς οι οποίο χρησιμοποιούν ως safe house ξενοδοχείο στο νησί των ιπποτών για να κρύβουν αλλοδαπούς πριν τους διώξουν για κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο Αιγύπτιος κατάσκοπος

Το κύκλωμα, λειτουργεί σαν Λερναία Ύδρα. Έχει πολλά πλοκάμια και όσα και αν κόψεις εμφανίζονται καινούργια

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Καλύμνου εντοπίζει στη θαλάσσια περιοχή Φωκά της Κω και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ένα ταχύπλοο φουσκωτό να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να επιβαίνουν σε αυτό πολλά άτομα.

Ακολουθεί καταδίωξη, το σκάφος ακινητοποιείται και συλλαμβάνεται ένας 23χρονος Μαροκινός διακινητής – χειριστής του ταχυπλόου και επτά επιβαίνοντες λαθρομετανάστες.

Παράλληλα, στην πιάτσα ταξί της πόλης εντοπίζεται ένας αλλοδαπός να συνοδεύει δυο νεαρές κοπέλες. Οι λιμενικοί τους ακολουθούν και έξω από το αεροδρόμιο της Κω, τους σταματούν για έλεγχο.

Εκεί διαπιστώνουν πως πρόκειται για μια 23χρονη και μια 27χρονη από τη Συρία, που ετοιμάζονται να πετάξουν για Αθήνα έχοντας στα χέρια τους πλαστά διαβατήρια ενώ συλλαμβάνουν και τον 43χρονο Αιγύπτιο συνοδό.

Οι δύο κοπέλες, λένε την ιστορία τους για το πώς έφθασαν στην Ελλάδα, τα λεφτά που πλήρωσαν ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του 23χρονου Μαροκινού που συνελήφθη πριν λίγο, τον διακινητή τους.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο 43χρονος Αιγύπτιος παραδίδει το κινητό του μέσα στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από ευαίσθητες στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια του νησιού.

Στο σπίτι του, μεταβαίνει αμέσως κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, το κάνει φύλλο και φτερό και κατάσχει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι memory sticks.

Όλα δείχνουν ότι ο Χανί Σαμίρ, έχει στρατολογηθεί προκειμένου να σπρώχνει απόρρητο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από ευαίσθητες στρατιωτικές βάσεις της Κω σε άγνωστους συνδέσμους.

Εκτός και αν, λένε οι λιμενικοί, ο Αιγύπτιος είχε λάβει εντολές από την εγκληματική οργάνωση να φωτογραφίζει και να παρατηρεί τις κινήσεις των αρχών και του λιμενικού και να καταγράφει τα φυλάκια προκειμένου οι συνεργοί του να αποφεύγουν την προσέγγιση συγκεκριμένων παραλιών.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ και του Λιμενικού, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σκιαγραφήσουν το προφίλ του περίεργου κατασκόπου. Τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για έναν αθόρυβο άνθρωπο που έφθασε το 2006 στην Ελλάδα από την Αίγυπτο και αφού περιπλανήθηκε για δύο χρόνια σε διάφορα μέρη της χώρας, το 2008 κατέληξε στην Κω.

Εκεί, μετά από κάποια χρόνια απασχόλησης σε διάφορες εργασίες κατέληξε να είναι μέλος μιας ομάδας ελαιοχρωματιστών που αναλάμβανε μεγάλες δουλειές. Η ζωή του διακριτική και συνηθισμένη, σχεδόν αδιάφορη.

Ελάχιστοι τον γνώριζαν, ο ίδιος είχε καταφέρει να πάρει άδεια παραμονής στην χώρα, να κάνει οικογένεια και δυο παιδιά.

Όμως χώρισε, ο ένας του γιος ζει στην Αίγυπτο και ο άλλος στην Αθήνα ενώ έμενε πλέον με τον αδερφό του ο οποίος έχει και αυτός χρόνια στην Ελλάδα όπου ζει νόμιμα.

Από τις παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ότι διαθέτει ένα δίκυκλο μηχανάκι στο όνομα του, όχι μόνο για να πηγαίνει στη δουλειά του αλλά και για να μεταφέρει Σύρους VIP μετανάστες, στο σπίτι, το ξενοδοχείο, το αεροδρόμιο και το λιμάνι έναντι αμοιβής.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More