Ο δήμαρχος Ξάνθης συγχαίρει «τουρκικούς» συλλόγους: «Είμαστε μαζί σας…»!

Περίεργα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας για τη μειονότητα της Θράκης και όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης, φαίνεται πως παίζει ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, που την Τετάρτη παραβρέθηκε στα εγκαίνια του τοπικού παραρτήματος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», παρουσία του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομερογλου και όλων των σκληροπυρηνικών τουρκοφρόνων της περιοχής.

Η παρουσία του δημάρχου Ξάνθης στα εγκαίνια ενός συλλόγου, που αμφισβητεί ευθέως τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης για τη μειονότητα και εκφράζοντας απόλυτα τα όσα επιδιώκει η Άγκυρα για την Θράκη, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, για τον ίδιο.

«Ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Είμαστε μαζί σας ως δήμος. Σας συγχαίρω για άλλη μια φορά και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά…» είπε ο Τσέπελης για να καταχειροκροτηθεί από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ήταν:

” πρόεδρος του BTAYTD Χουσεΐν Μπαλτατζή, πρόξενος της Τουρκίας Μουράτ Ομερογλου, αντιδήμαρχοι Εμμανουήλ Φανουράκης, Σουχα Χαλιλογλου, Σαμπαν Μπαντακ και Λεβέντ Καραοσμαν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Χουσεΐν Μποσταντζι, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβιν Χαιρουλλαχ, η πρόεδρος του DEB Τσιντεμ Ασαφογλου, ο Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, η Σιμπέλ Οσμανογλου ως εκπρόσωπος του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζαν Αχμετογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Σεντατ Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμονων του Μειονοτικου Λυκείου Ξάνθης Ερχαν Χουσεΐν Αλή, και άλλοι καλεσμένοι.”

Ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα -με σχετικό του σχόλιο- εμφανίζεται ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαϊδην Καραχότζα, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για τους τουρκόφρονες της μειονότητας, που αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του. Θυμίζω πως από τους πρώτους ανθρώπους που δέχτηκε στο γραφείο ως δήμαρχος Ξάνθης ήταν ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής ο οποίος Πρόξενος αμέσως μετά σε ανακοίνωση του αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Iskece χωρίς αυτό να ενοχλήσει τον δήμαρχό μας».

Στις αυτοδιοίκητές εκλογές του περασμένου Μαΐου ο κ.Τσέπελης, εξελέγη δήμαρχος με την υποστήριξη σκληρό-πυρηνικών κύκλων της μειονότητας που εξαρτώνται ευθέως από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

«Προφανώς ο κ. Τσέπελης έχει αρχίσει να ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής του» επισημαίνει ο κ.Καραχότζα, τονίζοντας πως από την τουρκοφιέστα της Τετάρτης, απουσίαζε μόνο ο Ερντογάν.

«Μόνο ο «Σουλτάνος» έλειπε δηλαδή για να είναι εκεί όλοι όσοι εξυπηρετούν συμφέροντα της Τουρκίας στη Θράκη. Τι σημαίνει αυτό; Μα είναι τόσο απλό. Με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξάνθης ουσιαστικά νομιμοποιεί την ανθελληνική δράση όλων αυτών των ανθρώπων στη Θράκη και βέβαια νομιμοποιεί και τον αυτοαποκαλούμενο ‘’εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη συμπεριφορά του δημάρχου Ξάνθης, που νομιμοποιεί με τις ενέργειές του την τουρκική προπαγάνδα, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Αν ο κ. Τσέπελης δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτού του είδους οι πρακτικές τότε είναι ακατάλληλος για Δήμαρχος, αν όμως τις αντιλαμβάνεται και παρόλα αυτά τις συνεχίζει τότε είναι επικίνδυνος για τον τόπο» καταλήγει με νόημα ο κ.Καραχότζα, ζητώντας από τα μέλη των υπολοίπων παρατάξεων του δήμου Ξάνθης να λάβουν θέση για το θέμα.

Ήδη η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» της ελάσσονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Παπαχρόνη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιδρά στην παρουσία του δημάρχου Ξάνθης στην εκδήλωση μειονοτικών παραγόντων που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Θράκης, θέτοντας το βασικό ερώτημα αν ο κ. Τσέπελης βρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση συνειδητά ή από άγνοια.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More