Ο Ερντογάν εξαπολύει ”επίθεση”: Πακιστανοί & Αφγανοί ”πάτησαν” ελληνικό έδαφος – Αναλαμβάνουν δράση οι ΕΔ

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων δυνάμεων να δίνουν “μάχη¨για να καταφέρουν να κρατήσουν τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr παρά την τεράστια κινητοποίηση που υπήρξε από χθες το πρωί τόσο απ’ την αστυνομία όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις, παρά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην περιοχή και τις δηλώσεις του ίδιου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αρκετοί μετανάστες φέρεται να κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα να φτάσουν σε χωριά του Έβρου.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες απ’ την βροχερή Ορεστιάδα, περίπου 30 μετανάστες κάθε ηλικίας κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην περιοχή της Φοιτητικής Λέσχης και κατευθύνονται προς το Κολυμβητήριο της πόλης.

Παράλληλα, οι πληροφορίες όπως λέει το Evros-news.gr από χωριά της περιοχής του Σουφλίου, Λαγυνά, Φυλακτό, Λύρα, Λυκόφη, αναφέρουν ότι οι κάτοικοι τους βλέπουν μέσα στα χωριά λαθρομετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα και έχοντας περάσει απ’ την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Έβρος: Σφραγίζονται τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας με ενίσχυση των δυνάμεων στρατού και αστυνομίας

Να σφραγίσει τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο, επιχειρεί η ελληνική πλευρά, για να αποτραπεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά.

Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται στα σύνορα θα ενισχυθούν σήμερα, Σάββατο, με δυνάμεις να καταφτάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στόχος της ενίσχυσης στρατού και αστυνομίας είναι να κλείσουν όλες οι «τρύπες» και τα περάσματα κατά μήκος των συνόρων, εκτός της συνοριακής διέλευσης στις Καστανιές που από την Παρασκευή παραμένει κλειστή.

Το σίγουρο είναι ότι το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε εξέλιξη για να εκβιάσει μέσω της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες την Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά σε όλο αυτό το σχέδιο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More