Ο θρυλικός κι αξέχαστος «Ντάνυ» Η άγνωστη αποστολή του εμβληματικού Διοικητή της ΜΥΚ Θεοφανίδη στα Ίμια το 1974…!!!

1974. Τα γεγονότα της Κύπρου έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό.Η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αναβρασμό με τον τουρκικό κίνδυνο να καραδοκεί.

Αρχηγός του ΓΕΝ έχει αναλάβει ο Αντιναύαρχος Σ. Κονοφάος.

Εκείνη τη περίοδο,φώναξε στο γραφείο του δύο βατραχανθρώπους.Τον Θεοφανίδη και τον Γιαννακάκο.Τους ανέθεσε μια αποστολή την οποία πολλά χρόνια μετά,με αφορμή τη κρίση στα Ίμια ο Ντάνυ Θεοφανίδης είχε αποκαλύψει στον γνωστό στρατιωτικό συντάκτη Σαράντη Μιχαλόπουλο,ο οποίος και την έγραψε στο βιβλίο του “Φλογισμένα Κύματα”.

Η αποστολή ήταν η εξής:

Θεοφανίδης και Γιαννακάκος θα νοίκιαζαν ένα σκάφος και θα πήγαιναν σ΄ όλες τις νησίδες και τα μικρά νησάκια του Αιγαίου.Μαζί τους ένας γεωπόνος ο οποίος θα αποφάσιζε ποιες απ΄ αυτές τις νησίδες θα μπορούσαν να κατοικηθούν! Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε το 1974!

Οι δύο “βάτραχοι” περιπλανήθηκαν” για μήνες στο Αιγαίο.Πέρασαν από παντού. Και φυσικά από τα Ίμια!

Επιστρέφοντας,μαζί με το γεωπόνο συνέταξαν μια αναλυτική αναφορά η οποία κατατέθηκε στον Α/ΓΕΝ και φυσικά στον τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αβέρωφ. Το έγινε εκείνη η αναφορά του 1974; Κανείς ποτέ δεν έμαθε.

Όταν η κρίση των Ιμίων ξέσπασε ο Ντάνυ Θεοφανίδης πήρε τηλέφωνο όποιον δημοσιογράφο και πολιτικό γνώριζε.Και γνώριζε πολλούς.”Υπάρχει η αναφορά μας από το 1974,βρείτε τη,χρησιμοποιήστε τη”,φώναζε με τη γνωστή βροντερή φωνή που είχε.Κανένας δεν έσπευσε να τη βρει; Ή μήπως τη βρήκαν και προτίμησαν να την αφήσουν καταχωνιασμένη στα συρτάρια τους;

Όπως και να ΄χει η αποστολή του 1974,δείχνει ότι όσα ζήσαμε 22 χρόνια μετά στα Ίμια,μάλλον δεν ήταν και τόσο απρόβλεπτα

1 Comment
  1. Φίλιππος Αναστασίου says

    Οι Μουσουλμάνοι τής Δυτ.Θράκης είναι ΌΛΟΙ Ελληνικής καταγωγής καί προελεύσεως, (( δλδ Ελληνο γενείς καί ΟΧΙ τουρκογενείς )), όπως αποδεικνύεται από τό DNA των, καί όπως τό απέδειξε, μετά από μακροχρόνιαν έρευναν, ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής στό ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Τραιανταφυλλίδης.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More