Ο Β.Κικίλιας ομολόγησε το φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού! – Πόσοι έχουν κλείσει πραγματικά ραντεβού

Τελικά ποιος λέει αλήθεια; Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ή τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ; Ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού για εμβόλιο θυμίζει σε πολύ τα όσα ζούσαμε τους προηγούμενους μήνες με τις ΜΕΘ, εκεί που αυξάνονταν και μειώνονταν ανάλογα με το αφήγημα της κυβέρνησης.

Από το πρωί διέρρεαν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα παραπάνω από 230.000 πολίτες (έγραφαν μέχρι και για 260.000) ηλικίας 45 έως 49 ραντεβού για εμβολιασμό.

Μάλιστα υποστήριζαν ότι 90.000 πολίτες το έκαναν την Κυριακή του Πάσχα, μάλλον την ώρα που έψηναν το αρνί…

Eίχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας για την εγκυρότητα των συγκεκριμένων αριθμών και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιωνόμαστε, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως τα ραντεβού είναι 170.000 και όχι 230.000 (και σίγουρα όχι 260.000)!

«Χάθηκαν» δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες περίπου 60.000 ραντεβού και όλο αυτό φυσικά αν πιστέψουμε πως ο υπουργός δίνει τον πραγματικό αριθμό και όχι κάποιο λίγο «φουσκωμένο».

«170.000 συμπολίτες μας, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49, είχαν κλείσει τα ραντεβού τους, μέχρι χθες βράδυ, Κυριακή 2/5, για εμβολιασμό στην πλατφόρμα που άνοιξε το Μεγάλο Σάββατο», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μιχάλη Γιοβανίδη.

Στη συνάντησή του με τον πρώτο συμπολίτη μας που εμβολιάστηκε, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε».

Όπως όλα δείχνουν οι τίτλοι «συνωστισμός για εμβόλιο» και άλλα τέτοια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η ομολογία Κικίλια μας κάνει να αναρωτηθούμε και για τα νούμερα που έχουν ανακοινωθεί και για τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως εδώ και περίπου 2 μήνες έχουν εμβολιαστεί 944.481 πολίτες με τη δεύτερη δόση (ούτε το 10%) και φαντάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο (αρχικός) στόχος των 4-5 εκατ. εμβολιασμένων μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More