Ο Β.Πούτιν «τρολάρισε» τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Του έδειξε πως η Ρωσία κέρδισε όλους τους ρωσοτουρκικούς πολέμους (φωτό)

O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είναι ένας ηγέτης που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και φρόντισε κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσει κάποια «μηνύματα» μέσω «τρολαρίσματος».

Η συνάντηση κράτησε 2,5 ολόκληρες ώρες, ενώ στη συνέχεια προήδρευσαν συνάντησης των αντιπροσωπειών, που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.

Για τους παρατηρητικούς όμως, η συνάντηση είχε κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει στο Twitter ο εκδότης Maxim Suchkov, η συνάντηση έγινε σε έναν χώρο που:

Υπήρχε άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία κατατρόπωσε τους Οθωμανούς τις περιόδους 1768-74 και 1787-92 και προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας το 1783, ενώ επίσης υπάρχει ένα γλυπτό που διακρίνεται ανάμεσα στους δύο Προέδρους και απεικονίζει Ρώσους στρατιώτες που νίκησαν την Τουρκία στην Βουλγαρία, την περίοδο 1877-1878.

Κατά τον Suchkov η παρουσία των έργων Τέχνης ήταν μήνυμα προς τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, ότι δηλαδή να μην ξεχνάει πως σε όλους τουε ρωσοτουρκικούς πολέμους (και είναι πάρα πολλοί), οι Ρώσοι βγήκαν νικητές.

Ο Β.Πούτιν δίνει μεγάλη σημασία στην σημειολογία και την θεωρεί μέρος του γεωπολιτικού παιχνιδιού. Λογικό άλλωστε για έναν άνδρα που θεωρείται «μετρ» του πολιτικού «σκακιού»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More