Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος με… προσωπική (!) δήλωση «διαψεύδει» ΑΠΕ & ΕΡΤ για την πτήση του τουρκικού F-16 στην Καβάλα!

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος επιχείρησε πριν λίγο να «διαψεύσει», τα αδιάψευστα μέσω… tweet ότι πέταξε τουρκικό F-16 επάνω από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα.

Και μάλιστα συνόδευσε την «διάψευση» με την φράση «με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε».

Συμφωνούμε! Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Και δεν παίζουμε και με άλλα πράγματα που παίζαμε στα εφηβικά μας χρόνια.

Διότι αντί να διαψεύσει σήμερα, με καθυστέρηση 24 ωρών την αλήθεια, θα έπρεπε αν είχε έστω και ψίγμα αλήθειας η διάψευσή του να την κάνει χθες, άμεσα, όταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΡΤ και δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες όχι απλά δημοσίευσαν την είδηση, αλλά την συνόδευσαν και από δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ότι «Η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή» στην πτήση του τουρκικού μαχητικού στην Καβάλα!

Και μάλιστα η είδηση δημοσιεύθηκε και στα ΜΜΕ της ιδιαίτερης πατρίδας του της Καβάλας που χθες δέχθηκαν την επίσκεψη τoυ τουρκικού F-16, αλλά ούτε εκεί το διέψευσε!

Εμείς εδώ μεταδώσαμε αργά το βράδυ αυτό που είχε μεταδώσει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση και πολλές άλλες ιστοσελίδες, ακριβώς γιατί δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και επιδιώξαμε «διπλή» και «τριπλή» διασταύρωση της είδησης από ανεξάρτητες στρατιωτικές πηγές.

Και μόνο όταν τις είχαμε, προχωρήσαμε στην δημοσίευση, έστω και αν είχαμε χάσει την αποκλειστικότητα και την πρωτιά στην μετάδοση της είδησης.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε δεκάδες link ιστοσελίδων τα οποία μεταδίδουν την είδηση από χθες το μεσημέρι, αλλά περιοριζόμαστε σε ένα της Καβάλας (https://www.kavalapost.gr/237187/floros-archigos-geetha-gia-toyrkiko-f-1…) χαρακτηριστικό.

Η ίδια ιστοσελίδα σήμερα αναγράφοντας και την είδηση είχε την δήλωση Παναγιωτόπουλου ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση τουρκικό αεροσκάφος να εισχωρήσει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα νησιά μας, εδώ και χρόνια, πραγματοποιούνται υπερπτήσεις, όντως. Αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όχι! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση»! (https://www.kavalapost.gr/237225/orgismeni-diapseysi-panagiotopoyloy-gia…)

Ο άνθρωπος είναι… ολόκληρος μια αυτοδιάψευση! Χθες το ΓΕΕΘΑ, επίσημα παραδέχθηκε στην ανακοίνωσή του ότι «τουρκικά F-16 πέταξαν επάνω από τον Εβρο»! Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Πριν από δέκα ημέρες επίσης το ίδιο είχε συμβεί.

Και δηλώνει τώρα ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση τουρκικό αεροσκάφος να εισχωρήσει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα νησιά μας, εδώ και χρόνια, πραγματοποιούνται υπερπτήσεις, όντως. Αλλά δεν ηπειρωτική Ελλάδα, όχι! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση»!

Μήπως ο Εβρος είναι νησί και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα; Δηλαδή δεν είναι ηπειρωτική Ελλάδα; Είναι γεγονός ότι τα μαθήματα γεωγραφίας σταματάνε πλέον στην Β’Γυμνασίου, αλλά κάτι θα έχει ακούσει περί του Εβρου. Οτι δηλαδή ανήκει (ακόμα…) στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εκτός αυτού, γιατί το διαψεύδει ο ίδιος ο υπουργός και δεν βάζει το ΓΕΕΘΑ να το διαψεύσει; Μήπως γιατί στο ΓΕΕΘΑ γνωρίζουν ότι κάποιοι μπορεί να έχουν την εκτυπωμένη την εικόνα της πτήσης του τουρκικού μαχητικού από τον Εβρο μέχρι την Καβάλα;

Να δούμε τι λέει ο Ν.Παναγιωτόπουλος:

”Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα; Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!”

Εμείς, λοιπόν θα παραδεχθούμε ότι δεν πέταξε τουρκικό αεροσκάφος επάνω από την Καβάλα, αν αυτός παραδεχθεί ότι ο Εβρος είναι ηπειρωτική Ελλάδα.

Και θα ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη, αν παραιτηθεί εντός της ημέρας από το υπουργικό του αξίωμα, γιατί θεωρεί σημαντικό -έστω με 24 ώρες καθυστέρηση- το να πετάξει επάνω από την Καβάλα ένα τουρκικό μαχητικό, αλλά δεν θεωρεί σημαντικό να πετάξει επάνω από Ορεστιάδα, Νέα Βύσσα, Καστανιές, Αλεξανδρούποη, Λήμνο, Λέσβο κλπ., όπως έχει παραδεχθεί το ΓΕΕΘΑ με δήλωσή του.

Κανονικά μετά το χθεσινό μπαράζ ανενόχλητων πτήσεων τουρκικών μαχητικών επάνω από το ελληνικό έδαφος, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την παραίτησή του.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα (η Ρόδος είναι νησί, για να μην παρεξηγούμαστε, έτσι; ).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More