Οι Αφρικανοί έκλεισαν και σχολεία!

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Βαθύ της Σάμου λαθρομετανάστες, που… θέλουν να πάνε στην Ευρώπη

Aκόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα «παίχτηκε» χθες στη Σάμο. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί επικράτησε ένταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), που βρίσκεται στο Βαθύ, μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, από νωρίς περίπου 300 μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί κατέστρεψαν χημικές τουαλέτες, διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων έξω από το ΚΥΤ, ενώ την ίδια στιγμή φώναξαν συνθήματα για να φύγουν από το νησί.

Στη συνέχεια οι μετανάστες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, άρχισαν να προκαλούν επεισόδια στην κύρια πύλη και στην κάτω είσοδο του ΚΥΤ. Πηγές αναφέρουν ότι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ώστε να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Οπως είναι φυσικό, λόγω των επεισοδίων οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους για λόγους ασφάλειας.

Επίσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ΚΥΤ, λόγω της ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση, που αποδεικνύει ότι η κατάσταση με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνει ότι το μέλλον του νησιού θα διασφαλιστεί.

«Σταθερή προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων της ασφάλειας, της υγείας, της ιδιοκτησίας και της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας, πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου. Παρ’ όλη την προσπάθεια αποσταθεροποίησης, η κοινωνική συνοχή, η ενότητα και η σύμπνοια των πολιτών θα επικρατήσουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More