Οι Αζέροι κατέρριψαν ελικόπτερο Mi24 της ρωσικής Αεροπορίας πάνω από την Αρμενία! – 2 νεκροί

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 της ρωσικής αεροπορίας στρατού καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους αέρος στα σύνορα Αρμενίας με Αζερμπαιτζάν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 1 τραυματία.

«Στις 9 Νοεμβρίου περίπου στις 17:30 ώρα Μόσχας, συνοδεύοντας ένα κομβόι της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης μέσω του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον εναέριο χώρο κοντά στον αρμενικό οικισμό του Yeraskh κοντά στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhichevan (Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν), το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 υπέστη πυρά από το έδαφος MANPADS», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Έντμον Μαρούκιαν δημοσίευσε πλάνα από την κατάρριψη του ελικοπτέρου των ρωσικών δυνάμεων.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας έλαβε επέιγουσα κλήση ότι ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη σε φαράγγι μεταξύ των χωριών Yeraskh και Paruyr Sevak.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από το Ναχατσιβάν, την Αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν η οποία είναι ένας θύλακας αποκομμένος από την υπόλοιπη χώρα και βρίσκεται στα δυτικά της Αρμενίας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More