Οι Γερμανοί “πούλησαν” ξανά την Ελλάδα – Η εθνική ασφάλεια στο “βωμό” των γερμανοτουρκικών συμφερόντων.

Οι Βρυξέλλες πιέζουν για συμβιβασμό με την Τουρκία στον Έβρο

Δεν είχαμε και πολλές ελπίδες συνεννόησης με την Τουρκία μετά την ανακοίνωση της “αναθεώρησης” της συμφωνίας για το μεταναστευτικό του 2016, η οποία ουσιαστικά πέθανε χθες, ήρθαν και οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΕ και πραγματικά “έδεσε” το πράγμα.

“Η προϋπόθεση για την επίλυση της κατάστασης στα ελληνικά σύνορα είναι η επικοινωνία (Ελλάδος-Τουρκίας)”, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η ίδια τόνισε ότι είναι σημαντικό να έχουμε “ανοιχτά κανάλια διαλόγου” με την Τουρκία για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων πάντα με την προϋπόθεση της επικοινωνίας.

Μιλάμε για μια άκρως ανθελληνική στάση, την στιγμή που οι Τούρκοι απειλούν με εισβολή στο ελληνικό έδαφος, έχοντας ως “όπλο” χιλιάδες μετανάστες στην πλειοψηφία τους και όχι πρόσφυγες, υπακούοντας σαφώς στα κελεύσματα των ΗΠΑ που δεν επιθυμούν ρήξη με την Άγκυρα.

Η ετεροβαρής στάση της ΕΕ σε μια χώρα μέλος της ένωσης, αποτελεί πραγματικά μάθημα για τους ιστορικούς του μέλλοντος, για το τι ακριβώς είναι αυτή η ΕΕ και τι προσφέρει στα κράτη μέλη σε σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα.

«Οι μετανάστες χρήζουν ανάγκη βοήθειας, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά και η Τουρκία χρειάζεται επίσης βοήθεια» είπε η Φον Ντερ Λάιεν.

Η κυρία αυτή μας καλεί ως Ελλάδα “να κινηθούμε προς τα εμπρός”, δηλώνοντας ότι τα δύο συμβαλλόμενα μέρη οφείλουν να έχουν έναν ανοιχτό, εποικοδομητικό και φιλικό διάλογο.

Ζητούν δηλαδή από την Ελλάδα να συμβιβαστεί ή να υποχωρήσει σε θέματα εθνικής κυριαρχίας στα σύνορα της από τις χιλιάδες απεγνωσμένων ανθρώπων, τους οποίους “σπρώχνουν” βιαίως, οι τουρκικές αρχές;

Μας ζητούν να “δώσουμε κάτι” (όπως αναφέρει και το ΝΑΤΟ σε ανάλογες περιπτώσεις), αποδεικνύοντας ότι δεν ισχύει καμία συμμαχία και δήθεν κοινά συμφέροντα ή απλώς θέλουν οι ίδιοι να “χαιδέψουν” και πάλι την Τουρκία μη τυχόν και πάει με τη Μόσχα ;

Η Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι «συναντήσεις μας με την Τουρκία είναι ένας τρόπος για το πώς να προστατευθούν τα συμφέροντα τόσο της ΕΕ, αλλά και το πως θα δημιουργηθεί μια κοινή λύση και για την Τουρκία».

Σε “στημένη” ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou για το τι θα κάνει η ΕΕ αν η Ελλάδα παραβιάσει δήθεν το διεθνές δίκαιο και πώς εξηγείτε αυτή τη στάση η ίδια απάντησε:

“Δεν επιτρέπεται κανένας τύπος υπερβολικής χρήσης στρατιωτικής δύναμης. Όλες οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι ανάλογες. Ωστόσο, δύο ζητήματα πρέπει να αποφασισθούν από κοινού, α. πρέπει να προστατευθούν τα σύνορα της ΕΕ, και β. τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα”, κατέληξε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι γνωστό ότι η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του μεταναστευτικού που συνήφθη τον Μάρτιο του 2016”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό κράτος έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Η ΕΕ υποσχέθηκε στην Τουρκία τρία δισ. ευρώ και στη συνέχεια άλλα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Τουρκία δεν έλαβε ούτε την πρώτη δόση.

“Η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ πρέπει να αναθεωρηθεί”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος για εποικοδομητικό διάλογο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης στο Ιντλίμπ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να περιορίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Έτσι, βρίσκοντας αυτήν την πρόφαση, η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με την ΕΕ σε χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι έσπευσαν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, κάλεσαν την Τουρκία να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μετανάστευσης και σημείωσαν το απαράδεκτο της χρήσης των μεταναστών ως μέσου πολιτικής πίεσης, αλλά στις Βρυξέλλες κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί και τα συμφέροντα τους με την Τουρκία, κανένας άλλος.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More