Οι Τούρκοι συλλέγουν σορούς παράνομων μεταναστών με στολές προστασίας για κορωνοϊό στον Έβρο (φωτό – βίντεο)

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Τουρκία θεωρείται ότι πρέπει να είναι πολύ σοβαρή αν και δεν έχει καταμετρηθεί από τις επίσημες αρχές και οι κάτοικοι του Έβρου ζητούν να κλείσει άμεσα το τελωνείο των Κήπων καθώς θεωρούν την γείτονα χώρα «εστία σοβαρής μόλυνσης».

Οι εικόνες από την τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Φερών, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, γεννούν πολλά ερωτηματικά καθώς φαίνονται ξεκάθαρα Τούρκοι να κάνουν περισυλλογή πτώματος στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, φορώντας ειδικές προστατευτικές στολές που βλέπουμε στις περιπτώσεις του κορωνοϊού.

Αφορά κάτι τέτοιο ή πρόκειται για πτώμα παράνομου μετανάστη που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να περάσει τον ποταμό Έβρο; Αν όμως επρόκειτο για τέτοια περίπτωση γιατί οι Τούρκοι μαζεύουν την σορό με τέτοιες προφυλάξεις; Θα πει κάποιος διότι πλέον και στην Τουρκία παραδέχονται πως ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε.

Ένα όμως είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι φοβούνται μεγάλη διάδοση του ιού στους παράνομους μετανάστες τους οποίους έχουν μαζέψει κατά χιλιάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης η φωτογραφία από την απολύμανση σε περιοχές της Τουρκίας, αλλά και το γεγονός ότι βλέπουν πολιτικά ασθενοφόρα πάνω στο τουρκικό ανάχωμα, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Το σχόλιο των ανθρώπων του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τα μέλη του οποίου από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τώρα είναι μέρα-νύχτα στις παρέβριες περιοχές και συνδράμουν τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις στην προσπάθεια αποτροπής της παράνομης εισόδου χολιάδων λαθρομεταναστών, αναφέρει:

“Άραγε αναρωτήθηκε κανείς πόσα κρούσματα κορονοϊού έχει η Τουρκία ; Μέχρι πότε η τουρκική κυβέρνηση θα παίζει παιχνίδια με την υγεία ανθρώπινων ψυχών ;
Μήπως η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επισκεφθεί κλιμάκιο με γιατρούς την Τουρκία για να εξακριβώσει την ακριβή κατάσταση ;

Και εντέλει μήπως κάποια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το τελωνείο των Κήπων ; Οι πληροφορίες οι δικές μας μιλούν για εκατοντάδες κρούσματα στην τουρκική πλευρά !

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει στα παραποτάμια αναχώματα των Τούρκων πολιτικά ασθενοφόρα κάτι που δεν βλέπαμε στο παρελθόν .
Όπως επίσης από το ποτάμι έγινε περισυλλογή πτώματος με στολές αντιμετώπισης κορονοϊού “.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία μέχρι σήμερα επισήμως έχει παραδεχθεί 98 κρούσματα κορωνοϊού και έναν νεκρό. Πάντως η αυστηρότητα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση Ερντογάν με επικείμενη απαγόρευση κυκλοφορίας δείχνει πως τα πράγματα είναι σοβαρά.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More