Οι Τούρκοι βομβάρδισαν «κατά λάθος» αμερικανικά στρατεύματα στην Συρία – Έντρομοι έτρεχαν οι Αμερικανοί για να σωθούν

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο newsweek.com, το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά Αμερικανών στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων στο λόφο Mashtenour, όπου βρίσκεται στην περιοχή του Κομπάνι στη Συρία.

Την πληροφορία την έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ και την επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου.

H Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε «κατά λάθος», διότι πέρασαν τους Αμερικανούς για Κούρδους.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των Η.Π.Α. “ως προς το εκατοστό”.

Ο αξιωματούχος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που ήταν παρόν, αλλά δήλωσε ότι ήταν “μικροί αριθμοί”, δηλαδή κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατιωτών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν τάχιστα για να διασωθούν διότι η επίθεση ήταν πολύ ισχυρή.

Ουσιαστικά ο αξιωματούχος του Πενταγώνου λέει εμμέσως πως «δύσκολα» η επίθεση αυτή έγινε κατά λάθος, όμως για την Τουρκία μία ενδεχόμενη επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αυτοκτονία» αφού θα οπλίσει το χέρι των ΗΠΑ σε μία περίοδο που αυτές δείχνουν να μην επιθυμούν να επέμβουν.

Πάντως όπως αναφέρει το Reuters που επικαλείται πηγές του Πενταγώνου μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More