“ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ” – ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ

Σε μία προσβλητική ανάρτηση για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX Ρόμπερτ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή το πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Παλμ απάντησε σε ανάρτηση χρήστη του twitter ο οποίος έγραφε τι φρεγάτα θα ήθελε από τις ΗΠΑ (αντιτορπιλικό Arleigh Burke) κι από κάτω τι φρεγάτες δίνουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ (δείχνοντας τις ανεπαρκείς φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC) πως «οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής», αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να δεχθεί ό,τι τις δίνουν οι ΗΠΑ, ακόμα κι αν είναι «χάλια», αφού σύμφωνα με τον κ.Παλμ πρόκειται για κράτος «ζητιάνο».

Όπως βλέπουμε από τα προφίλ του κ.Παλμ, ακολουθείται από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ ενώ έχει βραβευτεί το 2018 κι από τον πρώην ΥΠΑΜ Πάνο Καμμένο, ο οποίος φανταζόμαστε δεν γνώριζε τότε την άποψη του κ.Παλμ για την Ελλάδα.

Για όσους γνωρίζουν, ο ακόλουθος Άμυνας είναι συνήθως πίσω από τον πρέσβη το νο2 της πρεσβείας, ο κ.Παλμ ήταν σε αυτό το πόστο από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More