Οινούσσες: Ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης- Πλησίασαν τα σκάφη του ΛΣ και της τουρκικής ακτοφυλακής(φώτο-βίντεο)

Eικόνες και βίντεο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Τούρκων αντιφρονούντων κοντά στις Οινούσσες.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το σκάφος του ΛΣ να βρίσκεται μια αναπνοή από το αντίστοιχο τουρκικό.

Η Άγκυρα όπως πάντα εκμεταλλεύεται αυτές τις περιπτώσεις, για να προκαλέσει και να «γκριζάρει» την περιοχή πραγματοποιώντας επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τούρκοι πολίτες που προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη σήμερα βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά δώδεκα (12)άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρείς γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More