Ομολογία πανωλεθρίας από Χρυσοχοΐδη!

Είπε ότι το Μεταναστευτικό «είναι πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», την ώρα που ο Κυριάκος διηύθυνε σύσκεψη για το θέμα!

Την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού ομολόγησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, μίλησε για «εκρηκτικό πρόβλημα στα νησιά, έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν ο μηχανισμός ολόκληρης της Ε.Ε. είχε κινητοποιηθεί, «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου εξελισσόταν σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα, χωρίς πάντως να ανακοινώνεται κάποιο επιπλέον μέτρο από αυτά που ήδη έχουν εξαγγελθεί και δείχνουν εντελώς αναποτελεσματικά, όπως τα παρουσίασε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το Σάββατο ή το πιθανότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αν και είναι γνωστό πως το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης θα βασίζεται στους τέσσερις πυλώνες: τη φύλαξη των συνόρων, τη νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου, τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους έχουν εισέλθει παράνομα και δεν δικαιούνται άσυλο, και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών, είτε απευθείας στην Τουρκία είτε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

«Είναι αδύνατον να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, επισήμανε ότι ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή της.

Όπως είπε, ενώ η Τουρκία έχει αναλάβει την υποχρέωση να προστατεύσει τα σύνορά της, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει στάση. Παρουσίασε δε και δύο αριθμούς που αντανακλούν στη σοβαρότητα του προβλήματος. Ανέφερε πως τη στιγμή που η κυβέρνηση μετέφερε 4.000 μετανάστες – πρόσφυγες στην ενδοχώρα, από τις τουρκικές ακτές πέρασαν στα νησιά 3.000.

Ως εκ τούτου, εξήγησε ο υπουργός, «είναι αναγκαία η διασφάλιση των συνθηκών και των προϋποθέσεων που θα το επιτρέψουν, δηλαδή από τη μία η στήριξη από την Ε.Ε. των προσφύγων που μένουν στην Τουρκία και από την άλλη η προστασία των συνόρων από την Τουρκία». Σχολιάζοντας την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυνική ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στο Προσφυγικό», ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου επιμένει στην ανάγκη για κλείσιμο των συνόρων, κλείσιμο των ΜΚΟ, κακουργηματικές ποινές σε λαθροδιακινητές, δημιουργία δομών σε ακατοίκητα νησιά και μεταφορά τους εκεί.

«Όταν λένε μεταφορά λαθρομεταναστών που δεν θα υπερβαίνει το 1% ανά Περιφέρεια, δηλώνουν κάτι που είναι απόλυτα ψευδές, αφού με τον νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία οι λαθρομετανάστες μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, κάτι που ρεαλιστικά ανεβάζει το ποσοστό ανά περιφέρεια στο 7% ή και στο 8% του τοπικού πληθυσμού» αναφέρει η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More