ΟΡΓΗ: Μένει το αποτυχημένο «σκληρό» lockdown – Ποιες περιοχές μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο» – Από τις 21.00 το «κλείδωμα»

Καμία ουσιαστική χαλάρωση στις απαγορεύσεις και τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών αποφάσισε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, εμμένοντας στο σκληρό lockdown για να «περιοριστεί ο κορωνοϊός», όταν είναι σαφές ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανdημίας μετά από πέντε μήνες σκληρής καραντίνας. όταν ούτε καν στον κινεζική Ουχάν η καραντίνα διήρκεσε πέντε μήνες!

Μοναδική ουσιαστική «βελτίωση» η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ξεκινά από τις 21.00.

Απογοήτευση σε όλη την χώρα και αγανάκτηση από την ανικανότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και με την αρρωστημένη εμμονή του lockdown.

Σε “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν οι ακόλουθες περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου

η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

ο δήμος Καρδίτσας

Η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ουσιαστικά ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη η ενημέρωση για τον κορονοϊό και τη χαλάρωση του lockdown.

Κανένα άνοιγμα του λιανεμπορίου, κουβέντα για τα σχολεία, ούτε για αστείο η εστίαση!

Στα νέα μετρά συμπεριλαμβάνονται:

– Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, μάσκα και SMS 6.

– Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πάρκα, μόνο με τα πόδια όμως ή με ποδήλατο.

– Η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων από την Δευτέρα

– Η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

– Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ. για έως και 20 άτομα και υποχρεωτικά με μάσκες.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 60+ και ευπαθών ομάδων (κατηγορία Α), ενώ τον Μάιο-Ιόνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων (κατηγορία Β), των ειδικών επαγγελματικών ομάδων και του γενικού πληθυσμού.

Έχουμε γίνει δέκτης εκατοντάδων οργισμένων μηνυμάτων την τελευταία ώρα για την κυβερνητική άρνηση για την αποτυχία αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την συνεχιζόμενο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More