Ούτε μία σύλληψη για το ξύλο στα ΜΑΤ.Μέλη του ΠΑΜΕ τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν σε πορεία κατά της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο

Μέλη του ΠΑΜΕ τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν σε πορεία κατά της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο

Μόνο οργή και αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να χτυπούν ύπουλα άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι φωτογραφίες με τους νεαρούς δράστες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, οι οποίοι, υιοθετώντας τις τακτικές βίας των αντιεξουσιαστών, κλοτσούν και δείχνουν ασέβεια απέναντι στα όργανα της Αστυνομίας, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την αντίδραση αρκετών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως η πορεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη χώρα μας και σημαδεύτηκε από επεισόδια, τα οποία, ευτυχώς, δεν πήραν μεγάλη έκταση. Η ένταση άρχισε όταν κάποιοι από τους μετέχοντες στην πορεία αποφάσισαν να πετάξουν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Οι άνδρες της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Κάποιος από αυτούς είναι και ο νεαρός που φαίνεται στις επίμαχες φωτογραφίες να κλοτσά έναν πεσμένο στο έδαφος άνδρα των ΜΑΤ.

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως οι δράστες, παρά την παράτολμη ενέργειά τους, δεν συνελήφθησαν από τις Αρχές. Προκαλεί επίσης οργή το γεγονός πως πολλές φορές το ΠΑΜΕ κατακρίνει τις τακτικές των ΜΑΤ, ενώ αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμία αντίδραση για τις βιαιοπραγίες από τους διαδηλωτές προς τα ΜΑΤ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More