Παραδόθηκε στο ΠΝ το Σκάφος εφόδου τύπου (RHIB) της ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ»

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στην περιοχή της Αμφιάλης, η παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του φουσκωτού σκάφους RHIB (Rigid-Hulled Inflatable Boat), του ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ»!

Στο σκάφος εφόδου των Ειδικών Δυνάμεων της ΤΠΚ στο οποίο εκτελέστηκε πλήρης γενική επισκευή και αναβάθμιση κατόπιν ευγενικής δωρεάς από την εταιρεία «Axion Hellas», με τη συμβολή των κ.κ. Πατέρα, Κροντηρά και Ευσταθίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του, τονίζοντας ότι οι εν λόγω εργασίες αναβαθμίζουν σημαντικά τις δυνατότητες του RHIB και κατ’ επέκταση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ».H «ΤΠΚ Δανιόλος του ΠΝ» Σαν Φάντασμα στη ομίχλη…Περνά τα Στενά του Βοσπόρου!! (φώτο)

Greek fast attack craft HS Daniolos passing through Istanbul in early morning fog. Photo: by Alper Böler.

Απίστευτο και όμως Αληθινό μέσα στην Πρωινή Ομίχλη της 29ης Ιουλίου η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ, Περνά τα Στενά του Βοσπόρου με τους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς να τρίβουν τα μάτια τους …Το Ελληνικό πολεμικό με όλα τα όπλα του και την Σημαία του να περνά αγέρωχα τα Στενά !

ΤΠΚ Δανιόλος ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος:61.9m Πλάτος:9.5m Βύθισμα:2 m Εκτόπισμα:660tn

Μέγιστη Ταχύτητα:34.5 knots Αυτονομία:Πάνω από 1000 ν.μ.

Οπλισμός :1.Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK2 2.1ΠΒ76mm/62 SUPER RAPIDO 3.Δύο (2) ΠΒ 30mm OTO BREDA 4.Αντιβληματικό (CIWS) : A/A Σύστημα: GMLS RAM

Πρόωση :Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.

Πλήρωμα:45 άνδρες

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More