Παρακμή με αριστερές «πλάτες»

Αντί να καταδικάσουν τις φαιδρότητες στη διάρκεια της παρέλασης, προσφέρουν… ιδεολογικό άλλοθι
Θράσος! Οι κοπέλες που προκάλεσαν το πανελλήνιο παριστάνουν τις ηρωίδες
O ΣΥΡΙΖΑ και άλλα «φρούτα» υπερασπίστηκαν τη γελοιοποίηση της σημαίας

Οι 10 κοπέλες που προσέβαλαν όλη την Ελλάδα, με την ασέβειά τους στην ελληνική σημαία και στο Επος του 1940, δεν περιόρισαν τελικά τα… κατορθώματά τους σε όσα έκαναν τη Δευτέρα στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δράστριες του απίστευτα ντροπιαστικού σκηνικού, αφού πήραν το μερίδιο της δημοσιότητας που διακαώς επιθυμούσαν, αποκάλυψαν την ταυτότητά τους και επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Τα 10 κορίτσια που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους, αφού φάνηκε να μη σέβονται την επέτειο του «ΟΧΙ», «εξήγησαν» στο εξίσου προκλητικό κείμενό τους ότι η ενέργειά τους ήταν μια «καλλιτεχνική παρέμβαση», με στόχευση… αντιμιλιταριστική.

Με ένα ανερμάτιστο κείμενο εν είδει μανιφέστου (το οποίο έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών»), που δεν έχει καμία συνοχή και μάλλον έχει γραφτεί από κάποιον κατ’ επάγγελμα «δικαιωματιστή», επιχείρησαν να ξεπλύνουν την ντροπή της πράξης τους χαρακτηρίζοντας την κίνησή τους «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης, […] χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας, καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι». Ταυτόχρονα προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι η πράξη τους ήταν τουλάχιστον «θεάρεστη», αν όχι αναγκαία.

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» ανέφεραν στο κείμενό τους, προσπαθώντας, δηλαδή, να δείξουν έλλειψη σεβασμού και απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις!

Στο μανιφέστο επιχείρησαν ακόμα να δώσουν κι ένα λαϊκό προφίλ στην πράξη τους, λέγοντας ότι επέλεξαν για αυτήν τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας επειδή είναι «μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Την ίδια στιγμή επιχείρησαν να απαντήσουν και σε όσους τις επέκριναν, όχι μόνο προσβάλλοντας τους Ελληνες που αγαπούν την πατρίδα και τη σημαία τους, αλλά προβάλλοντας και μία εικόνα δήθεν αγάπης για την ελευθερία, την οποία όμως τη χρωστούν στους νεκρούς που προσέβαλαν: «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων. Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. Τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν».

Η παρουσία των 10 νεαρών γυναικών στην παρέλαση προκάλεσε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς σε περίπτωση που ήταν μαθήτριες θα έπρεπε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε έρευνα και διασταύρωσε μέσω και των δημοτικών Αρχών σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, καθώς και μέσω της τοπικής διεύθυνσης εκπαίδευσης ότι οι 10 νεαρές που ειρωνεύτηκαν τη σημαία και την παρέλαση δεν πήγαιναν σε κάποιο σχολείο της περιοχής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δήμο, δεν φαίνεται να είναι ούτε κάτοικοι σε κάποιον από τους τρεις δήμους. «Ενημερωθήκαμε για το συμβάν της Φιλαδέλφειας, ένα συμβάν κατά τη διάρκεια της παρέλασης που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις.

Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της πόλης και τη διευθύντρια Εκπαίδευσης, και η ενημέρωση ήταν ότι δεν πρόκειται για μαθητές των σχολείων της περιοχής, αλλά ούτε και για δημότες, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Κατακραυγή για την ιεροσυλία αλλά και τις ευθύνες της Αριστερά

Η ιερόσυλη «παρέλαση» των 10 κοριτσιών που αποφάσισαν να κάνουν τον βηματισμό που παραπέμπει στο «Ministry of Silly Walks», ένα από τα σκετσάκια των Monty Python, και ο εξευτελισμός της Εθνικής Επετείου και του συμβόλου της ελληνικής σημαίας έχουν προκαλέσει μία χιονοστιβάδα αρνητικών αντιδράσεων.

Τα δέκα κορίτσια που με ένα είδος μανιφέστου προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έχουν προκαλέσει την οργή της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και του πολιτικού κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (φωτό) έσπευσε να καταδικάσει τον κοροϊδευτικό βηματισμό των 10 κοριτσιών στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο για «ανάγωγη στάση». Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για μία ηγεμονική θέση της ψευτοαριστεράς ότι πρέπει να καλλιεργεί τον μη πατριωτισμό, να μην πιστεύουμε, δηλαδή στο έθνος, στην πατρίδα, στην Ορθοδοξία και αυτό, όπως τόνισε, αποτυπώνεται σε αυτό που έκαναν στην παρέλαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον νέο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννη Βούρο, που έκανε λόγο για γελοία υποκείμενα, κινήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος. Ο Μάκης Βορίδης επικρότησε τη στάση του κ. Βούρου, κάνοντας λόγο για αηδίες και γελοία πράγματα. Για το συγκεκριμένο άκρως προσβλητικό γεγονός πήρε θέση και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τσούρμο που μας προσβάλλει και συνέχισε στην ανάρτησή του στο facebook λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να κάνεις silly walks ως παραστάτης της σημαίας είναι σαν να ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και να τραγουδάς το “Lumberjack song”».


«Λατρεία» από τους εθνομηδενιστές

Η κακόγουστη «καλλιτεχνική παρέμβαση», με την οποία αποφάσισαν τα 10 κορίτσια να ρεζιλέψουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ντροπιάσουν την ελληνική σημαία, φαίνεται πως απέκτησε άμεσα πολλούς θαυμαστές στους κύκλους των γνωστών εθνομηδενιστών, οι οποίοι μισούν ό,τι έχει να κάνει με την πατρίδα και τη θρησκεία.

Αυτό έγινε εμφανές από την πρώτη στιγμή της ανάρμοστης αυτής συμπεριφοράς, καθώς, ενώ ο κόσμος καταδίκασε αμέσως μια τέτοια ιεροσυλία, πολλά ΜΜΕ προσκείμενα στην Αριστερά, αλλά και πολλοί επαγγελματίες «ιδεολογιστές και δικαιωματιστές» έσπευσαν να μιλήσουν για χλευασμό του καθωσπρεπισμού, για πολιτική διαμαρτυρία, για αυθεντικά ανατρεπτικό καλλιτεχνικό δρώμενο, για τον απόλυτο ακτιβισμό και άλλες τέτοιες κούφιες και χωρίς νόημα αντιπατριωτικές κορόνες.

Τον ρόλο του υπερασπιστή των 10 κοριτσιών ανέλαβε ασμένως και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη ως ακροδεξιό, γιατί αντέδρασε έντονα, ως όφειλε, σε αυτή την ντροπιαστική ενέργεια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο μάλιστα για ντροπή του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται.

Φυσικά, καμία δήλωση καταδίκης του γεγονότος δεν έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έτσι είτε την επιβράβευσή του είτε την ανοχή του σε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα.

Ειρωνίες

Φυσικά, δεν ήταν μόνο ο κ. Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υπερασπιστεί τα ανήκουστα. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καββαδία σε ανάρτησή της κάνει λόγο για «16χρονα που τόλμησαν», ενώ έχοντας φωτογραφία από τις κινήσεις του σκετς των Monty Python «Ministry of Silly Walks», που μιμήθηκαν και οι νεαρές, έγραψε με περίσσιο θράσος: «Να έπαιζαν, τουλάχιστον, με τα κινητά τους την ώρα της παρέλασης, εεε, θα ήταν αλλιώς…» Επίσης, και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης έκανε λόγο για «διαμαρτυρία με νοήματα»!

Στο πλευρό των 10 κοριτσιών τάχθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ενώ με ανάρτηση στο facebook έσπευσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει πως δεν υπάρχει καμία προσβολή από την πράξη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, η Νεολαία ξέφυγε από κάθε όριο και, με αφορμή αυτό το γεγονός, ζητεί την κατάργηση των στρατιωτικού τύπου παρελάσεων, τις οποίες χαρακτήρισαν μάλιστα αναχρονιστική παράδοση.

Ανάλογη υποστηρικτική διάθεση προς την αδιανόητη πράξη στην παρέλαση είχε και ο δημοσιογράφος Στρατής Μπουρνάζος, ο οποίος έχει εργαστεί και στην εφημερίδα «Αυγή». Και για τον κ. Μπουρνάζο αυτή η πράξη δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βεβήλωση της εθνικής επετείου, αλλά, αντίθετα, είναι ένας τρόπος πάλι να χλευάσουν τον καθωσπρεπισμό, και μάλιστα θαύμασε την οργάνωσή τους, δηλαδή το γεγονός ότι βρήκαν στολές και παραφυλούσαν για να καταφέρουν να παρεισφρήσουν την κατάλληλη στιγμή στην παρέλαση και να ρεζιλέψουν την ελληνική σημαία.

«Καραγκιοζιλίκι»

Ενθερμος υποστηρικτής αυτής της απερίγραπτης πράξης ήταν φυσικά και ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε και έντονη αντιπαράθεση live στον Σκάι με τον Μάκη Βορίδη. Το γεγονός της παρέλασης των μαθητών με σωστό ρυθμό και βήμα ο κ. Πετρόπουλος το αποκάλεσε «καραγκιοζιλίκι της στρατιωτικοποίησης των μαθητών» και χαρακτήρισε την ασέβεια των κοριτσιών (τα οποία… συνεχάρη!) «απλή διακωμώδηση». Εφτασε δε σε τέτοιο σημείο το θράσος του κ. Πετρόπουλου, που χαρακτήρισε το «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» καραγκιοζιλίκι, προκειμένου να υποστηρίξει τις 10 κοπέλες.

Τέλος, από αυτούς που έσπευσαν να αποθεώσουν τις 10 νεαρές δεν θα μπορούσε να λείπει ο -γνωστός από τις εκλογικές του αποτυχίες με το ΠΑΣΟΚ- Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος σε άρθρο του σε site έσπευσε να να χαρακτηρίσει αυτή την πράξη ασέβειας «μια στιγμή μαγείας».

Για τον συγγραφέα αυτή η πράξη ήταν ένα ράπισμα στο αποκρουστικό πρόσωπο του νεοελληνικού συντηρητισμού, ενώ είχε το θράσος να ειρωνευτεί τους γονείς που πήγαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους λέγοντας χαρακτηριστικά «στους διάφορους περήφανους γονείς που πήγαν να καμαρώσουν τους κανακάρηδές τους». Μάλιστα, αυτό το περιστατικό δεν διακωμωδεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την εθνική επέτειο και το σύμβολο της χώρας -τη σημαία-, αλλά μόνο τη σοβαροφάνεια και τον καθωσπρεπισμό.

Καταδίκασαν ο μητροπολίτης και ο δήμαρχος

Ως διακωμώδηση και προσβολή της ελληνικής σημαίας, των ιερών συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων χαρακτηρίζουν ο δήμαρχος Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ τη βέβηλη πράξη των δέκα νεαρών γυναικών, προχωρώντας στην απερίφραστη και χωρίς αστερίσκους καταδίκη της.

Ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο ιερόσυλο περιστατικό που εκτυλίχθηκε την ώρα της μαθητικής παρέλασης. Μάλιστα ο κ. Γαβριήλ, μετά το αρχικό σοκ, απευθύνθηκε στον Γιάννη Βούρο και αναρωτήθηκε αν είχε καταλάβει και ο ίδιος τι είχε μόλις συμβεί.

Αφού τελικά αποδείχτηκε ότι οι δράστριες ήταν εξωσχολικές, ο δήμαρχος της πόλης και ο μητροπολίτης με κοινή δήλωσή τους σημειώνουν ότι «η παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας».

Ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης τονίζουν ότι «η προπόρευση του κατεξοχήν ιερού εθνικού μας συμβόλου, της γαλανόλευκης σημαίας μας, η οποία εμψυχώνει, ενώνει και καθοδηγεί τους Ελληνες στο διάβα των αιώνων, περικλείοντας στις πτυχές της αγώνες και θυσίες τους εθνους μας, σηματοδοτεί την ιερότητα της παρελάσεως, αλλά και τον σεβασμό τον οποίο οφείλουμε, ως πρόσωπα, να επιδεικνύουμε ενώπιόν της».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More