Παραλίγο τραγωδία στο Αιγαίο: Κοντά σε σύγκρουση Ελληνικό ελικόπτερο με τουρκικό drone – Απειλούν τις ζωές των πιλότων μας οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά στο Αιγαίο, καθώς εκτός από προκλητικοί γίνονται και επικίνδυνοι, καθώς με το τελευταίο περιστατικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας απειλήθηκε η ζωή πιλότων ελληνικού ελικοπτέρου. Τουρκικό UAV ενόχλησε δύο φορές ένας ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιούσε νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».

Σε επικίνδυνους ελιγμούς φέρεται να προχώρησε – το προηγούμενο διάστημα – ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου UAV, όπως αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, στο πλαίσιο της πρόσφατης άσκησης «Παρμενίων».

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκε από ελληνική φρεγάτα, η οποία έπλεε στη θάλασσα του Αιγαίου.

Ξαφνικά, οι χειριστές του ελικοπτέρου αντιλήφθηκαν την ύπαρξη ενός τουρκικού UAV σε απόσταση μόλις 500 μέτρων. Μάλιστα, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να πέρασε δύο φορές μπροστά από το ελληνικό ελικόπτερο.

Οι χειριστές προέβησαν σ’ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενημερώνοντας τόσο την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, όσο και τους υπεύθυνους της φρεγάτας.

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο
Στο μεταξύ, έντονη ήταν και σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, καθώς σημειώθηκαν συνολικά 22 παραβιάσεις του εναέριου εθνικού χώρου.

Παράλληλα, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης σημειώθηκε μία εικονική αερομαχία.

Τα μη επανδρωμένα αποτελούν μια απειλή που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, καθώς η χρήση τους εξαφανίζει το ρίσκο από την τουρκική πλευρά, ενώ ο σκοπός τους είναι η εξουθένωση των πανέμπειρων και ατάραχων Ελλήνων πιλότων.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More