Παραμονές της 21ης Απριλίου ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγεται απ΄τους Αξιωματικούς της Επαναστατικής Επιτροπής ΑΞΙΟΣ Αρχηγός του Στρατιωτικού Κινήματος!

Η εκλογή του αρχηγού της επανάστασης έγινε στο σπίτι του Παττακού κοντά στη Λεόντειο, έπειτα από επίμονη απαίτηση του Ιωάν. Λαδά.. Με δημοκρατικές διαδικασίες και μυστική ψηφοφορία…

Στο μικρό σαλονάκι βρίσκονταν οι 17 της «Επαναστατικής Επιτροπής», προτού αναλάβουν δράση. Ο Παττακός έκοψε από ένα μπλοκ 17 χαρτάκια και τα μοίρασε σ’ όλους για να γράψουν το όνομα του αρχηγού.

Ως κάλπη χρησιμοποιήθηκε μία… φρουτιέρα! Χρέη ψηφολέκτη έκανε ο νεότερος σε ηλικία Δ. Ιωαννίδης. Μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 16 ψηφοδέλτια με το όνομα «Παπαδόπουλος» κι ένα λευκό!

Αναρωτήθηκαν όλοι ποιος ψήφισε λευκό. Ουδείς γνώριζε, παρά μόνον ο Στ. Παττακός. Σε παλιά συνέντευξη του (λέει ο συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης) μου αποκάλυψε ότι το λευκό ήταν του Παπαδόπουλου! Τον ρώτησα γιατί το έκανε˙ Προφανώς για να δω τις αντιδράσεις τους…».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More