Πάτρα: Θυσία στο χρήμα οι εργαζόμενοι του Jumbo

Η παρέμβαση του εισαγγελέα απέτρεψε τη λειτουργία του πολυκαταστήματος, που πήγε να ανοίξει στην Πάτρα, παρά την απαγόρευση

Mπροστά στο κέρδος τι είναι ο… κορονοϊός;» φαίνεται πως σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του Jumbo στην Πάτρα, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκλεισαν από το περασμένο Σάββατο το πολυκατάστημα, ως όφειλαν, αλλά σχεδίαζαν να το κρατήσουν ανοιχτό ακόμα και μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το προσωρινό «λουκέτο» στο σύνολο των καταστημάτων του λιανεμπορίου, που τέθηκε σε ισχύ από χθες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η διεύθυνση του καταστήματος στην οδό Αμερικής είχε βγάλει πρόγραμμα εργασίας και ετοιμαζόταν να ανοίξει κανονικά χθες, αγνοώντας επιδεικτικά τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων αλλά και πολιτών!

Φραγμός

Μάλιστα, χρειάστηκε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας για να μπει φραγμός στα σχέδια της επιχείρησης, που, στον βωμό του χρήματος, δεν δίστασε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη δημόσια υγεία!

Έπειτα από σχετική έρευνα του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, οι εισαγγελικές Αρχές διέταξαν επείγουσα προανάκριση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κάνει στροφή 180 μοιρών. Ετσι, οι υπεύθυνοι του καταστήματος, αντιλαμβανόμενοι ότι ο κλοιός γύρω τους στενεύει, ενημέρωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης τους εργαζομένους να μη μεταβούν την Τετάρτη για εργασία, καθώς η επιχείρηση θα κατεβάσει ρολά έως τις 31 Μαρτίου.

Πάντως, έως την Τρίτη το πολυκατάστημα Jumbo της Πάτρας λειτουργούσε κανονικά, καθώς οι αρμόδιοι εκμεταλλεύτηκαν «παραθυράκια» του νόμου προκειμένου να συνεχίσουν να θησαυρίζουν σε βάρος των πολιτών, αποδεικνύοντας πως η έννοια της εταιρικής ευθύνης μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που προέχει για εκείνους δεν είναι άλλο από το χρήμα!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More