ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ «ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ… ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Θέλουν να τεστάρουν τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας;

Η είδηση έκανε χθες, Παρασκευή 20.09.2019, τον γύρο του ίντερνετ. Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» ανακοίνωσε η Αττικό μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως έλεγε η ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Περίεργο παρασκήνιο

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όμως πλήθος αντιδράσεων, καθώς επρόκειτο για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, αλλά και γιατί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας.
Τις αντιδράσεις ενέτεινε το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για διπλή ονομασία, αλλά για πλήρη κατάργηση της ονομασίας Ευαγγελισμός, καθώς και φυσικά το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς από τη 17 Νοέμβρη πριν από 30 χρόνια Παύλος Μπακογιάννης ήταν γαμπρός της οικογένειας Μητσοτάκη και πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.
Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμπαν στις αποφάσεις της Αττικό Μετρό, με κυβερνητικά στελέχη να επισημαίνουν ότι δεν λαμβάνει το πρωθυπουργικό γραφείο τις αποφάσεις για τις ονομασίες των σταθμών. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ήδη από την ώρα που προέκυψε η είδηση, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Τόσο στα social media, όσο και σε επίπεδο… κοινωνίας.

Πολλοί έκαναν λόγο για αχρείαστο κόστος, καθώς θα έπρεπε να αντικατασταθούν όλες οι ταμπέλες και οι πινακίδες σε όλους τους σταθμούς του μετρό.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More