Πλοίο του ΠΝ διέρχεται τον Βόσπορο – Η γαλανόλευκη κυματίζει περήφανη

Αναστάτωση επικράτησε ανάμεσα σε αυτούς που συλλέγουν φωτογραφίες από πολεμικά πλοία, στην περιοχή του Βοσπόρου, όταν εντόπισαν το πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ΠΓΥ ”ΑΛΙΑΚΜΩΝ” (A-470).

Οι εικόνες με το πλοίο ενόχλησαν τους Τούρκους, καθώς η Ελληνική σημαία κυματίζει στο Βόσπορο. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι παράνομο, αλλά όπως και να έχει, η γαλανόλευκη ”ενοχλεί” τους γείτονες!

Το ΠΓΥ ”ΑΛΙΑΚΜΩΝ” (A-470) συμμετείχε μαζί με άλλες μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2), σε αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολεμικό Ναυτικό 17.11.2020 – 22:19341
Εξοπλιστική αντεπίθεση: Η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα για τη Φ/Γ του μέλλοντος

Χαρακτηριστικά πλοίου:

Το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ (T.S. SAARBURG) είναι Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως της σειράς LUNEBERG. Ναυπηγήθηκε το 1969. Από το Ελληνικό Ναυτικό παρελήφθη την 19-10-94 από το Γερμανικό Ναυτικό στα πλαίσια βοήθειας σε συμμαχική χώρα. Υπάγεται στη Διοίκηση Φρεγατών.

Αποστολή του ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ είναι η εφοδιαστική υποστήριξη των Μονάδων Κρούσεως δηλαδή Φρεγατών, Κανονιοφόρων, Πυραυλακάτων, με ότι χρειάζονται ώστε να μπορούν να επιχειρούν μακριά από τις βάσεις ξηράς και ευκολίες που αυτές έχουν.
Για να αντεπεξέλθει στην αποστολή του το πλοίο μεταφέρει 1500 τόνους, διαφόρων υλικών.

Το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ μπορεί να υποστηρίζει με τα εξής:

Καύσιμα – Λιπαντικά
Πυρομαχικά – Τορπίλες – Κατευθυνόμενα Βλήματα
Πόσιμο Νερό
Ανταλλακτικά
Ιατρική Περίθαλψη
Αναλώσιμα Υλικά
Τα παραπάνω είναι βασικά όλα όσα χρειάζεται μια μάχιμη μονάδα για να επιχειρήσει.
Το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ μπορεί να παραδώσει αυτά τα υλικά τόσο εν όρμω, όσο και εν πλω, χάρη σε σύγχρονα μέσα μεταφοράς που διαθέτει.
Για λόγους αυτοάμυνας το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ διαθέτει δύο δίδυμα πυροβόλα των 40 mm και δύο πυροβόλα 20 mm.
Δείτε εικόνες:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More