Πολεμική συμμαχία Ελλάδας, ΗΑΕ & Ισραήλ

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν ΗΑΕ, Ισραήλ και Ελλάδα στην Τουρκία. Παρά τις όποιες προσπάθειες Ερντογάν, Τελ Αβίβ και Άμπου Ντάμπι δεν ”συγκινούνται” από τις ”γέφυρες” που θέλει να ρίξει ο Toούρκος Πρόεδρος και προχωρούν σε μία σημαντική κίνηση.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό ΜΜΕ, Μaariv, αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα λάβουν μέρος σε κοινή άσκηση στην Ελλάδα, αποκάλυψαν στρατιωτικές πηγές στο Τελ Αβίβ.

Η εφημερίδα Maariv του Ισραήλ αναφέρει ότι η άσκηση είναι μέρος μιας διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης, για την «ενίσχυση του δικτύου σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών και τη διατήρηση της κοινής ετοιμότητας και της ικανότητας διμερούς συνεργασίας».

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα ΗΑΕ ανακοινώνουν ανοιχτά τη συμμετοχή τους με το Ισραήλ σε στρατιωτική άσκηση. Η εφημερίδα γράφει ότι τα ΗΑΕ είχαν και προηγουμένως συνεργαστεί με το Ισραήλ σε ασκήσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμφωνούν στη γνωστοποίηση των πληροφοριών (μετά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών η αλλαγή).

Η άσκηση στη χώρα μας σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, θα περιλαμβάνει επίσης αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More