Προκαλεί ο Ερντογάν πριν την Διάσκεψη: «Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι – Η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα»

Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία για Βερολίνο.

Στο αεροδρόμιο και λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει στο Βερολίνο για την διάσκεψη για την Λιβύη ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μια δήλωση που μπορεί απλά να προμηνύει την αρχή εξελίξεων στην περιοχή.

Έτσι ερωτώμενος για την μη πρόσκληση της Ελλάδας στο Βερολίνο και την εν συνεχεία επίσκψη του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα απάντησε:

“Ο Κ.Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι λάθος…”

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν καλέστηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η “Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα”!

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός “παίζει λάθος το παιχνίδι” και πως “τα βήματα που κάνει δεν είναι σωστά”.

Ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα τονίζοντας πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγές ας Σάρατζ.

«Ο Χαφτάρ είναι ανέντιμος» συνέχισε ο Ερντογάν. Οι συνομιλίες τους στην Αθήνα είναι χωρίς αντίκρισμα, πρόσθεσε. «Οταν ο Χαφτάρ φτάσει στο Βερολίνο, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι έχει να πει και τι θέλει».

Αναφερόμενος στην επικείμενη σύσκεψη, είπε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει. Πρώτα, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συζητήσεις, μετά θα δούμε το αποτέλεσμα και θα το αξιολογήσουμε. Όλες μας οι ενέργειες εναντίον των πραξικοπηματιών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, είχαν αγνοηθεί. Φυσικά, προκαλεί τη σκέψη το γεγονός πως η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται εννέα μήνες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών. Πάντα λέγαμε πως η μόνιμη λύση θα επιτευχθεί μέσω πολιτικού διαλόγου. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη με δυο μνημόνια κατανόησης. Η Τουρκία πρέπει πάλι να κάνει όλο το έργο που απαιτείται στο διπλωματικό πεδίο, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη Λιβύη. Με αυτά τα βήματα, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και παίζουμε καθοριστικό ρόλο για την ειρήνη στη Λιβύη».

Οπως υποστήριξε, το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν κερδίσει έδαφος στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, ενώ ανέφερε ότι οι επιθέσεις εναντίον της «νόμιμης κυβέρνησης» απειλούν ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.​

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More