Προς οριστική ρήξη Μόσχας-Άγκυρας: «Κατοχικός στρατός οι Ρώσοι στη Συρία» – Σχέδιο για μετατροπή της χώρας σε «δορυφόρο» της Τουρκίας

Ένα πολύ βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι παίζουν οι Τούρκοι στη Συρία, ειδικά τον τελευταίο μήνα με την συστηματική συκοφάντηση των ρωσικών δυνάμεων, παρουσιάζοντας τες ως “στρατό κατοχής”, ενώ ταυτόχρονα λανσάρουν την εικόνα ενός άκρως “φιλεύσπλαχνου μουσουλμανικού” τουρκικού στρατού που συμπεριφέρεται με «ευγένεια» προς τους Σύρους κατοίκους που έχουν υποστεί τα πάνδεινα.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα κινείται με σκοπό να πείσει τους Κούρδους της Συρίας να διευρύνουν το διάλογο με τη Δαμασκό και να ανταποκριθούν στο αίτημα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων να ενταχθούν στον συριακό στρατό.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χθες, μια στρατιωτική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Ain al-Arab (Kobani) με την ηγεσία της κουρδικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Ευφράτη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη συνάντηση, αλλά οι κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι η ρωσική αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής Ρώσο ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα βάλουν τέρμα στις τουρκικές επιθέσεις.

Οι Ρώσοι λένε ότι θα βάλουν στοπ στους Τούρκους στην Βόρεια Συρία και οι Τούρκοι τους δείχνουν ως «βάρβαρους» κατακτητές μέσω του τύπου τους. Όλα αυτά αποτελούν «καπνό» ο οποίος βγαίνει από τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, οι οποίες επιδεινώνονται ημέρα με την ημέρα στο συριακό έδαφος.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει συνεχώς «συναισθηματικές» φωτογραφίες που δείχνουν, Τούρκους στρατιώτες που δίνουν σοκολάτες σε παιδιά στην Συρία, άλλους που φέρονται δήθεν ευγενικά σε ηλικιωμένους, αποσκοπώντας σαφώς να καταδείξουν την «ενότητα και την φιλία» του άμαχου πληθυσμού στην Β.Συρία με τον τουρκικό στρατό, γράφει διεθνές αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, διεξάγεται μια εντελώς διαφορετική ύπουλη προπαγάνδα σε σχέση με τους Ρώσους στρατιώτες και τις ρωσικές δυνάμεις γενικώς στο συριακό έδαφος, οι οποίες παρουσιάζονται ως «ξένο σώμα» σε αυτή τη χώρα που έχει υποστεί διάλυση από τον πόλεμο, ενώ κάθε αεροπορική επιδρομή των ρωσικών αεροσκαφών, φέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, να “σκοτώνει” τριπλάσιους από τους πραγματικούς Σύρους αμάχους.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 πολίτες στο Idlib και 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων του [Bashar al-Assad] που υποστηρίζονται από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι θάνατοι των Σύρων πολιτών συνεχίζονται αμείωτοι. Σε άρθρο προχθές, 27 Νοεμβρίου, αναφέρεται ότι τα πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων επιτέθηκαν στις πόλεις Kafr-Nabl και Kafar-Roma και σε πολλά χωριά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άμαχοι.

Που αποσκοπούν τώρα όλα αυτά μεταξύ δύο υποτιθέμενων “συμμάχων”.

Οι Τούρκοι θέλουν να μεταστρέψουν άρδην την κοινή γνώμη στην Βόρεια Συρία κατά των ρωσικών και φυσικά κατά των αμερικανικών δυνάμεων για να μείνουν οι μόνοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στην χώρα αυτή, κάνοντας χρήση και της θρησκείας ταυτόχρονα.

Πρόκειται για ένα ύπουλο σενάριο που δεν βρίσκει όμως προσοδοφόρο έδαφος σαφώς, μιας και είναι γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι τζιχαντιστές που παρουσιάζονται ως ελεύθερος συριακός στρατός υλοποιούν γενοκτονία κανονική στον άμαχο πληθυσμό.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν την Άγκυρα να προσπαθεί να εξωραΐσει αυτό το “σκοτεινό” της πρόσωπο, ετοιμαζόμενη παράλληλα να έρθει σε ρήξη μελλοντικά με τους Ρώσους, διότι πολύ απλά ο Ερντογάν πάντα έχει την δική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα.

Η προσπάθεια σφετερισμού και ελέγχου των Σύρων μουσουλμάνων αμάχων, θα συνεχιστεί από τους Τούρκους στην Συρία, για να εκδιωχθούν κάποια στιγμή Ρώσοι, Αμερικανοί μαζί με τον Άσαντ, και να τοποθετηθεί ένας Σύρος ηγέτης απόλυτα ελεγχόμενος από την Άγκυρα, καθιστώντας την χώρα “δορυφόρο” της Τουρκίας.

Όλα αυτά όμως αποτελούν κομμάτι ενός μεγάλου τουρκικού σχεδίου επιρροής που ξεκινά από την Βουλγαρία και την Δυτική Θράκη, περνά από το Αιγαίο και φτάνει μέσω Α.Μεσογείου στην Ιερουσαλήμ, για την οποία δήλωσε χθες ο Ερντογάν ότι θα την “προστατεύσει” πάση θυσία από το Ισραήλ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More