Προς συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη;

«Στα δύο» η ΝΔ για το ζήτημα των παράνομων μεταναστών, με το Μαξίμου, φυσικά να είναι υπέρ της άποψης που εξέφρασε η Ολγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ: «Ακραίες φωνές και συμπεριφορές δεν έχουν θέση μέσα στη ΝΔ».

Ποιοι δεν έχουν θέση; Ο Κυρανάκης, ο Πλεύρης, ο Μπογδάνος και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών από Πιερία και πάνω;

Αυτό σημαίνει, βέβαια, «Ολοι μέσα οι παράνμοι μετανάστες»
Η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ίδια συνέντευξη χαρακτηρίζει «τεράστιο εθνικό θέμα που ήρθε για να μείνει (σ.σ.: Αρα τους προορίζουν για μόνιμη εγκατάσταση ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών) και πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Ολοι μαζί; Αυτοί τους φέρνουν, όλοι μαζί θα βρούμε λύσεις; Ο καθένας να μοιραστεί το μερίδιο της ευθύνης του και αυτό είναι το πιο λογικό. Και ο καθένας θα κριθεί από την ιστορία.

Οσο για τη ΝΔ, η ιστορία αυτή μπορεί να αποτελέσει ακόμα και αφορμή για διάσπαση του κόμματος. Και ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για εκλογές της άνοιξη άρχισε να γκριζάρει και να το ξανασκέφτεται. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ελπιδοφόρες.

Οχι αυτές που δημοσιεύουν τα κυβερνητικά φερέφωνα. Οι άλλες, οι σοβαρές που τις βλέπει μόνο το Μαξίμου.

Εκτός αν βοηθούσης της απλής αναλογικής (και του Βερολίνου…), πάμε σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο σφόδρα πιθανό, πλέον.

Η μη παραπομπή Α.Τσίπρα για την «σκευωρία» της Novartis, έθεσε την βάση μιας τέτοιας συγκυβέρνησης. Αλλιώς το «μεταναστευτικό», δηλαδή ο εποικισμός τηςΕλλάδας, δεν περνάει…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More