Προτείνουν «Ημέρα του Οχι» στις ΗΠΑ

Τρεις ομογενείς βουλευτές κατέθεσαν ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως «Ημέρας του Οχι» κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, στο οποίο υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του Αξoνα.

Τονίζοντας ότι το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει τον ρουν της Ιστορίας, ο βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ σημείωσε ότι είναι υπερήφανος που ηγείται αυτού του ψηφίσματος, ενώ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που αποδίδει «φόρο τιμής» στο τολμηρό «Οχι» και στον ηρωισμό του ελληνικού λαού.

Τέλος, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων, και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ εισάγεται προς κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ελιοτ Ενγκελ, ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους.

«Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν είναι ικανοποιημένη από αυτά τα σχέδια, αλλά και πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την κυβέρνηση της Τουρκίας» δήλωσε με νόημα ο Ενγκελ σχολιάζοντας το γεγονός, και προφανώς προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στην Αγκυρα, αλλά και στον Λευκό Οίκο. Από την πλευρά τους, οι πρωτεργάτες για το ψήφισμα Ανταμ Σιφτ από το κόμμα των Δημοκρατικών και Γκας Μπιλιράκης από τους Ρεπουμπλικάνους, σε επιστολή τους κάλεσαν τους συναδέλφους τους στο Κογκρέσο να «προσχωρήσουν μαζί μας για να καταστήσουν σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ποτέ συνένοχοι στην άρνηση γενοκτονίας και ότι θα φωνάξουμε τις θηριωδίες τού σήμερα και εκείνων που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα. Να αντιμετωπίσουμε τις συνεχιζόμενες μαζικές φρικαλεότητες σε όλο τον κόσμο και να εργαστούμε πυρετωδώς για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και να τερματίσουμε τις μάχες στη Βόρεια Συρία. Η σιωπή του Κογκρέσου σχετικά με την Αρμενική Γενοκτονία πριν από έναν αιώνα υπονομεύει την ηθική μας στάση».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More