Πτώση τουρκικού drone στον Έβρο – Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κατάρριψη-Κατέρριψαν το τουρκικό αερόχημα οι Έλληνες προστάτες των συνόρων;

Κατέρριψαν το τουρκικό αερόχημα οι Έλληνες προστάτες των συνόρων;
Ένα τουρκικό drone έπεσε απόψε στις Φέρρες και ένα ακόμα κατόρθωσε να διαφύγει, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη από τις ελληνικές δυνάμεις με χρήση συστήματος αντι-drone.

Πρόκειται για τα μικρού μεγέθους drone που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για χαμηλές πτήσεις με τις οποίες λαμβάνουν εικόνα, αναφέρει το militaire. Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν συνέχεια στον αέρα UAV ,στις πτήσεις των οποίων έχουν δώσει την κωδική ονομασία 1453!

Η εκτεταμένη χρήση των εν λόγω drones στον Έβρο αφορά κυρίως την εύρεση περασμάτων για τους λαθρομετανάστες με την “ευγενική” συμβολή των τουρκικών αρχών και λήψη εικόνων από τη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων που προστατεύουν τα σύνορα.

Κύκλοι από το ελληνικό Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του ιπτάμενου αντικειμένου που βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού στρατού, χαρακτηρίζοντάς το ως «αγνώστου» προέλευσης.

Οι πληροφορίες του enikos αναφέρουν ότι οι Τούρκοι εδώ και μέρες έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφουν μέσω drones τη δραστηριότητα της αστυνομίας και του Στρατού στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο drone, που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τουρκικής προέλευσης, βρέθηκε στην ελληνική πλευρά. Οι πληροφορίες για κατάρριψη δεν επιβεβαιώνονται. Ίσως κάποια μηχανική βλάβη ή αστοχία του χειριστή να έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πρόκειται για drone το οποίο δεν φέρει κάρτα μνήμης παρά μόνο μία κάμερα μετάδοσης των πληροφοριών.​

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More