“Έσκισαν” τη Συμφωνία οι Σκοπιανοί: Εξαφάνισαν το “Βόρεια” από την ονομασία

“Η αποτυχία εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών θα φέρει τα Σκόπια σε δύσκολη θέση” προειδοποιούν οι ΗΠΑ – Διπλωματικός μαραθώνιος για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Οι Σκοπιανοί επιμένουν στον όρο “Μακεδονία” και οι αντιδράσεις συνεχίζονται εντός του κρατιδίου με βανδαλισμούς, δηλώσεις και κινητοποιήσεις, ενώ οι ΗΠΑ και γενικώς η Δύση, “αγωνιούν” για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο η Αθήνα κοιμάται τον “ύπνο του δικαίου”.

Aρκετές περιπτώσεις βανδαλισμών σε πινακίδες Υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων που έγραφαν «Βόρεια Μακεδονία», σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια, σε μια περίοδο που μετράνε αντίστροφα για τις εκλογές.

Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, οι δράστες των βανδαλισμών κρατικής περιουσίας, μιας πράξης που σε όλα τα κράτη επισύρει πρόστιμο και φυλάκιση, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά αντιθέτως βγαίνουν επώνυμα και τις παραδέχονται. Μάλιστα ΜΜΕ των Σκοπίων συχνά πυκνά φιλοξενούν δηλώσεις τους και μόνο που δεν τους… επαινούν. Και εδώ με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε μια ακόμα περίπτωση που η Ελληνική πλευρά πιάστηκε κυριολεκτικά κορόιδο.

Σχεδόν 13 μήνες έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας, τα αγάλματα σε κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, τα οποία παραπέμπουν στην αρχαία Ελληνική Ιστορία, εξακολουθούν να μην έχουν καμία πινακίδα, όπως ορίζει η εικονική Συμφωνία, με αποτέλεσμα η μακεδονική ιστορία και πολιτισμός να σχετίζονται ψευδώς με το γιουγκοσλαβικό κρατίδιο.

Η βλακώδης φόρμουλα της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, η οποία α­ντί να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των αγαλμάτων έσπευσε να συμφωνήσει στη διατήρησή τους, αποδείχτηκε καταστροφική. Όπως και η πλήρης απάθεια της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Η εικόνα που μένει για τους τουρίστες και τους επισκέπτες είναι ότι βρίσκονται σε μια χώρα που όλοι στο εσωτερικό της αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία», τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» και εκεί υπάρχουν αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλιάδων.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More