“Πνίγονται” στα δακρυγόνα η Μυτιλήνη και η Χίος(Φώτο+Βίντεο)

«Πολεμικό» κλίμα επικρατεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο, με εκατοντάδες κατοίκους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στα λιμάνια των νησιών τους, οχήματα του Δήμου να έχουν αποκλείσει το οδικό δίκτυο, και την ίδια ώρα να ταξιδεύουν τουλάχιστον 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, μαζί με υδροβόλα οχήματα, προκειμένου να επιβάλλουν την κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια και έγινε ευρεία χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στους δρόμους γύρω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί σε πολλούς δρόμους, ενώ κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.

Έφτασε το πλοίο με τα δωράκια της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε από LesvosPost.com στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020


Έφτασε το πλοίο με τα δωράκια της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Τεταμένη ατμόσφαιρα στο λιμάνι Μυτιλήνης με δακρυγόνα και κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις και ρίψη αντικειμένων από τους πολίτες

Λίγο μετά τις 02:30 έδεσε στο λιμάνι το πλοίο που μεταφέρει «ενισχύσεις» στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στις 03:00, κι αφού αποβιβάστηκαν διμοιρίες, το πλοίο αναχώρησε.

Μετά την αποβίβαση των ΜΑΤ, ξεκίνησε νέος κύκλος έντασης, με τους αστυνομικούς να απωθούν τους κατοίκους κάνοντας χρήση χημικών.

Επεισόδια και χημικά και στη Χίο – Λιποθύμησε ο δήμαρχος

Παρόμοια εικόνα και σκηνικό έντασης και στη Χίο. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, σημειώθηκαν επεισόδια εντός του Λιμένα Μεστών όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος

Δείτε το βίντεο:

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Μάλιστα, μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων στο λιμάνι των Μεστών έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρεται επειγόντως στο Νοσοκομείο Χίου ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Πολυάριθμες διμοιρίες αποβιβάστηκαν και στη Χίο:

Ολονύχτια ένταση στη Μυτιλήνη

Νωρίτερα, στις 23.20 το βράδυ της Δευτέρας, δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, ενώ αναμένεται η απόβαση των 10 διμοιριών από την Αθήνα με το πλοίο «Πήγασος».Στο λιμάνι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του.

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Επίσης πάνω από 1500 κάτοικοι βρίσκονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην επιταγμένη από την κυβέρνηση Καράβα δίνοντας δυναμικό παρών στο κάλεσμα- συναγερμό της καμπάνας, από Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ, ενώ καλείται και άλλος κόσμος να κατέβει, για να αποκρούσουν τις διμοιρίες ΜΑΤ που επιφύλαξε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

«Ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά» νέα δομή λένε οι κάτοικοι και συνεχή ενημέρωση δίνει η σχετική ομάδα στο facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More