Σ. Σοϊλού για τις τουρκικές επιθέσεις στον Έβρο: «Ρίχναμε σφαίρες και καπνογόνα στην Ελλάδα για ώρες» (βίντεο)

O υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού με δηλώσεις του αποκάλυψε την αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και ομολόγησε τις τουρκικές επιθέσεις κατά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε: «Αυτοί (οι Έλληνες) μας παρενόχλησαν, εμείς τους επιτεθήκαμε δέκα παραπάνω φορές. Ρίχναμε στην άλλη πλευρά, σφαίρες και καπνογόνα για ώρες».

Σημειώνεται ότι το γερμανικό Spiegel υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα.

Το περιοδικό συνεχίζει να αναπαράγει τουρκική προπαγάνδα για νεκρούς παράνομους μετανάστες, την οποία μάλιστα παρουσιάζει ως δικό του ρεπορτάζ.

Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα από τον Εβρο, η διασπορά ψευδών πληροφοριών για τα όσα έγιναν από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχει σταματήσει. Λίγες ώρες αφού είχε επιτρέψει σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα, ο Ερντογάν είχε ξεκινήσει την προπαγάνδα ότι η Αθήνα είχε προχωρήσει στη δολοφονία μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη.

Στις 2 Μαρτίου ο Ερντογάν είχε ισχυριστεί ότι υπήρχαν δύο νεκροί στον Εβρο από ελληνικά πυρά, στις 3 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε μιλήσει για τρεις νεκρούς, στις 10 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακαλύψει πέντε νεκρούς. Αποδείξεις δεν είχαν παρουσιαστεί και όλες οι καταγγελίες είχαν διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει το ΝΑΤΟ, ο υβριδικός πόλεμος περιλαμβάνει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω fake news που κατευθύνονται μαζικά, λειτουργούν προπαγανδιστικά και δαιμονοποιούν τον αντίπαλο, ως τον «κακό».

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη κρίση στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις αρχές Μαρτίου 2020, η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες, ως πιόνια σε μια προπαγάνδα «κατασκευασμένη για την τηλεόραση» εναντίον της Ελλάδας» δήλωσε την Παρασκευή 8 Μαϊου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας απαντούσε σε δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο «Αναπαράσταση της υπόθεσης Muhammad Gulzar – Ο θανάσιμος πυροβολισμός στα σύνορα της Ευρώπης» και υπότιτλο «Ένας Πακιστανός πεθαίνει στην απόπειρα να υπερβεί το συνοριακό φράχτη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η έρευνα του SPIEGEL δείχνει τώρα ότι μάλλον πυροβολήθηκε από Έλληνες στρατιώτες».

«Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε στις αρχές Μαρτίου που να αποδεικνύει ότι οι ενέργειες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια ζωής. Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύσθηκαν άμεσα από τις ελληνικές αρχές:
«Η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες και έναν νεκρό από δήθεν ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Επειδή τα fake news δεν έχουν τελειωμό, ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλούν για νεκρό. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη διάψευσή μου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από τις Ελληνικές Αρχές», Κυβερνητικός Εκπρόσωπος @SteliosPetsas 4 Μαρτίου 2020» επισημαίνει ο κ. Πέτσας και αναρωτιέται: «Κανένα νέο στοιχείο δεν παρουσιάζεται σήμερα. Γιατί λοιπόν όλα αυτά αναπαράγονται, δύο μήνες αργότερα;»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More