Σάλος με το «πάρτι βλασφημίας»

Αντιδράσεις για την εμετική αφίσα που κυκλοφόρησε στο Ναύπλιο την παραμονή των Χριστουγέννων

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει μια αφίσα στο Ναύπλιο, η οποία προσκαλούσε τον κόσμο σε ένα πάρτι βλασφημίας.

Το πάρτι διοργανώθηκε από ένα μπαρ στο Ναύπλιο την παραμονή των Χριστουγέννων και η απαράδεκτη αφίσα που έφτιαξαν οι διοργανωτές έδειχνε τον Ιησού Χριστό βαμμένο, με μπλε σκιά στα μάτια, κόκκινο κραγιόν, ρουζ στα μάγουλα και μακριά σκουλαρίκια. Η εμετική αυτή αφίσα, που προσβάλλει τα ιερά και τα όσια όλων των Ελλήνων χριστιανών, είχε γεμίσει τις κολόνες της πόλης του Ναυπλίου, προκαλώντας την οργή των πιστών, μία ημέρα πριν ο κόσμος γιορτάσει τα Χριστούγεννα, τη γέννηση δηλαδή του Θεανθρώπου.

Το κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media έγραφε: «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξευτελιστική παρτάρα, όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου, ελάτε».

H θύελλα που προκλήθηκε στην πόλη ήταν άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου, πατέρας Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είχε φραστικό επεισόδιο με τους διοργανωτές.

Αυτό που προφανώς δεν γνώριζαν οι διοργανωτές, οι οποίοι δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση, είναι πως η συγκεκριμένη απεικόνιση του Ιησού Χριστού που επέλεξαν να γελοιοποιήσουν θεωρείται από τους ειδικούς η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του.

Μάλιστα, έχει πολύ μεγάλους και ιδιαίτερους συμβολισμούς, ενώ ταυτίζεται σε περισσότερα από 200 σημεία με τη Σινδόνη του Τορίνο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More