Σε ετοιμότητα οι ΕΔ σε Έβρο-Αιγαίο: Εάν κριθεί απαραίτητο θα ενεργοποιηθεί η Δύναμη ”ΔΕΛΤΑ” – Κρίσιμες στιγμές

Σε ετοιμότητα βρίσκονται EΔ και αστυνομία.
Τις τελευραίες ημέρες η χώρα μας δέχεται μία ασύμμετρη επίθεση, με τον Ρ.. Τ. Ερντογάν να στέλνει ακραίους ισλαμιστές στα σύνορά μας.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι ξεκάθαρες: ”Κανείς μετανάστης δεν θα παράσει”. Αυτή την στιγμή τα μέτωπα για την χώρα μας είναι δύο. Ένα στον Έβρο και ένα στο Αιγαίο.

Άπαντες με το δάχτυλο στη σκανδάλη – Άσκηση-μήνυμα

Κινητοποιείται το Δ’ Σώμα Στρατού: Βολές με πραγματικά πυρά σε όλο τον Έβρο

“Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .
β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού
εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ
Μανίτσας.
ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.
Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία”.

Το οργανωμένο σχέδιο του Στρατού στον Έβρο

Ο Κλάδος Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχε συγκεντρώσει εδώ κι εβδομάδες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι κάτι ετοίμαζαν γι᾽ αυτό και είχαν πάρει εγκαίρως μέτρα κι έτσι σε καμία περίπτωση ο Στρατός αλλά και η Αστυνομία, με την οποία ενεργούν πλέον από κοινού, δεν πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Η απόφαση για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από φορητό οπλισμό ακριβώς πάνω στα χερσαία σύνορα του Έβρου, η οποία ελήφθη από το Δ’ Σώμα Στρατού και μάλιστα στις πλέον «κρίσιμες» για τις μεταναστευτικές ροές περιοχές ήταν το πρώτο μήνυμα περαιτέρω σκλήρυνσης της ελληνικής στάσης.

Εάν κριθεί απαραίτητο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα δώσει διαταγή ακόμα και για ενεργοποίηση της Δύναμης «ΔΕΛΤΑ» η οποία αποτελείται από άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων, πλοία του Στόλου, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Πανίσχυρη δύναμη κρούσης με αποστολή μέσα σε ελάχιστο χρόνο να φτάσει και να επιχειρήσει σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους.

Ήδη επίλεκτες Μονάδες και Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς βρίσκονται σε ετοιμότητα για να κινηθούν τόσο προς τα χερσαία σύνορα της χώρας όσο και προς τα νησιά του Αιγαίου τα οποία ήδη δέχονται «πίεση».

Μετά τις «Βόρειες» Μοίρες Καταδρομών οι οποίες διαθέτουν δυνάμεις στον Έβρο έχουν κινητοποιηθεί όλες οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων αλλά και Ειδικών Επιχειρήσεων για να συνδράμουν άμεσα όπου χρειαστεί. Ταυτόχρονα σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται και οι αμφίβιοι καταδρομείς στα νησιά του Αρχιπελάγους. Όχι μόνο σε όσα ήδη δέχονται «πίεση» από τις μεταναστευτικές ροές αλλά και σε μικρότερα νησιά και νησίδες κρίσιμα για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας, αναφέρει το newpost.gr

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι ακόμα και Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς μακριά από τα σύνορα έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας για να ενισχύσουν τις Μονάδες των παραμεθόριων περιοχών απέναντι στην Ασύμμετρη Απειλή για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη όπως εκτιμά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Στη μεγάλη «μάχη» της αποτροπής το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει μαζί με την ακτοφυλακή και τις αμφίβιες δυνάμεις των νησιών την πιο δύσκολη ίσως αποστολή. Να περιορίσουν αν όχι να σταματήσουν τις δουλεμπορικές βάρκες πριν φτάσουν στις ακτές των ελληνικών ακριτικών νησιών.

Το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Άγκυρα είναι ξεκάθαρο.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More